Virpin verstas

BLOGIT | Virpin verstas

Silmäniloa ruokapöytään

Saan äidiltäni paketin, johon on pakattu keväisiä serviettejä sekä herkkuja ja karkkeja. Mukana on myös kukkia muistuttavia lasiesineitä. Mikähän näiden käyttötarkoitus on? Pirautan äidille ja hän sanoo, että ideoi niistä jotakin. Hmmm..okei!
Kun herkutteluhetki on ohi, käärin hihat ja lähden toteuttamaan visiota, mikä minulle lasikoristeista välähti. Aion yhdistää lasia, puuta ja tuikkukynttilöitä.

Teräsharjalla saa harmaasta laudasta esille astetta lämpimämmän sävyn.
Teräsharjalla saa lautaan uutta ilmettä.

Haluan vanhaan lautaan astetta lämpimämmän sävyn, joten käsittelen sen poraan kiinnitetyllä teräsharjalla. Muutama veto riittää, ja harmaa saa väistyä rusehtavan tieltä. Pinnasta tulee jotenkin elävämpi.
Poraan lautaan tuikkukupeille reiät, ja kuperaan lautaan saan vakautta naulaamalla alapuolelle kaksi listaa.

Tein poralla reiät tuikkukupeille.
Tuikkukupeille napakat paikat.
Listojen avulla tasainen alusta.
Keikkuminen loppuu tähän.

Teen lautasliinoja varten tukevasta laudasta kaksi isoa sydäntä, jotka saavat ylleen valkoisen maalipinnan. Jotta homma olisi mahdollisimman sydämellistä, teen niihin vielä ohuet sydämet. Kiinnitän pidikkeet laudan keskivaiheille puutapeilla. Tuikkiva pöytäkoriste on valmis.

Sydämellistä valoa ja väriä ruokapöytään.
Sydämellistä valoa ja väriä ruokapöytään.
Sydämellinen pöytäkoriste tuo arkeen ripauksen juhlaa.
Pöytäkoriste tuo arkeen ripauksen juhlaa.

Sitten käännyn pienempien lasikoristeiden puoleen. Tarkoitukseni oli käyttää nekin pöytäkoristeeseen, mutta sommitteluvaiheessa huomasin, että liika on liikaa.
Romulaatikosta löytyy rikkinäisiä led-polttimoita, ja minulla syttyy lamppu! Vedän polttimoiden harmaat kannat valkoisella maalilla, koristelen ne hopeahelmillä ja sujautan lasien sisälle. Lopputulos on helmeilevän kukkainen.

Polttimoiden kannat uuteen kuosiin.
Polttimoiden kannat uuteen kuosiin.

Vedän vannesahalla visakoivusta noin sentin paksuisia siivuja. Puun kuviot ovat kuin taidetta. Wau! Näytän siivuille hiomakonetta ja poraan niihin pikkuriikkiset reiät.

Liimaan lasikoristeisiin coctailtikut ja sitaisen pienet rusetit. Painan koristeet visakoivuun. Helmeilevät lasinaluset ovat valmiit. Päivällisellä sytytän tuikut, ja sujautan viinilasien alle aluset. Bon apetit!

Lasinaluset antavat lisäsäväyksen ruokaviinille.
Lasinaluset antavat lisäsäväyksen ruokaviinille.
Coctailtikuissa on tällä kertaa helmeileviä lasikukkia.
Coctailtikuissa on tällä kertaa helmeileviä lasikukkia.

Kuvat: Virpi Koskinen

Kommentoi