Veera Saarinen (vas.) ja Eeva Lemström muuttivat yhteen puolen vuoden seurustelun jälkeen. Se oli toimiva ratkaisu, vaikka aluksi tilaa oli vähän. Nyt pari on muuttanut kaksioon.
Aura Rakennuksen Terhi Lähteenoja ja Mikko Kilpi katselevat näkymiä As Oy Turun Viestimiehen yksiön hulppealta parvekkeelta. Talossa on iso oleskelupiha ja vieressä hyvät ulkoilureitit.Jaanintien vanhemmat kerrostalot tien vastapuolella ovat monelle tuttu maamerkki Pääskyvuoren linkkitornin läheisyydessä.
Sukututkimuksissa kävi ilmi, että Heidi Salviander-Wahen sukuun kuuluva on sattunut asumaan tällä samalla tilalla 1700-luvulla. Hän itse on syntyjään Turusta. Kuvassa taustalla näkyvä ilmalämpöpumppu hankittiin niitä päiviä varten, kun kotona ei ole ketään laittamassa puita pesään.
Ulrika Blomqvistin vastuulle kuuluu parikymmentä kohdetta, joista suurin osa on asunto-osakeyhtiöitä.
Olli Sallinen sanoo, että tunnelma on se, mikä tekee kodista kodin. – Mahdollisuus muokata tilaa omannäköisekseen sekä esineet, joihin kietoutuu muistoja eletystä elämästä, hän tiivistää.
– Sisustajina olemme pitkään olleet ehkä sellaisia varman päälle ottajia, mutta viime vuosina värit ja iloittelu ovat alkaneet taas näkyä enemmän sisustamisessa, Turun yliopiston lelu- ja leikintutkija Katriina Heljakka miettii.
Cecilia Vossi (vas.) on muuttanut äskettäin Suomesta Berliiniin. Kaveriksi kaksioon tuli hänelle ennestään tuntematon Alexa Borzyk Kanadasta.
Yhteiskeittiöllisten yksiöiden rapussa on yhteensä 36 kylpyhuoneellista yksiötä ja kolme yhteiskeittiötä. Viereisestä rapusta löytyy myös sauna, jota Johanna Jortikka on kerran testannut.
Nunnankallion asukkaat Ari Manninen (vas.) ja Kari Kemppainen pelaavat yhteistiloissa iltaisin biljardia.
Sami Korhonen tuntee kaikki taloyhtiönsä aikuisasukkaat nimeltä ja tunnistaa myös heidän lapsensa ainakin kasvoilta.  – Taloyhtiön puheenjohtajan ei tulisi olla asukkaille tuntematon hahmo, joka elää norsunluutornissaan. Kun hallituksen työ tehdään näkyväksi ja avoimeksi, niin ihmiset osallistuvat taloyhtiön asioiden suunnitteluun myös yhtiökokousten välillä, hän tähdentää.
Lisää uutisia