Uudella & vanhalla

BLOGIT | Uudella & vanhalla

Vanhaa myymällä uutta tilalle

Olen jotenkin aina ajatellut, että on tuhlausta myydä kalusteet pois vaan vuoden, parin käytön jälkeen. Yhtenä päivänä viime viikolla mietin asiaa jälleen kerran, kun vanhat kalusteet eivät vaan edelleenkään silmissäni istuneet nykyiseen kotiimme.  Mietin, ettei asialle nyt oikein voi mitään, eihän pari vuotta vanhoja kalusteita ole mitään järkeä myydä ja ostaa uusia tilalle. Kysyin kuitenkin itseltäni, että miksei. Tähän vastausta mietittyäni tulin siihen tulokseen, että niinpä, miksei! Kalusteet ovat vielä erittäin hyväkuntoisia, joten miksi katsella niitä vielä muutama vuosi, jos ne eivät kerran omaa silmää miellytä, kun jollekin toiselle ne voivat olla juuri sitä, mitä on etsitty, ja vieläpä kohtuulliseen hintaan. Itsekin niiden myynnistä hyötyy rahallisesti varmasti enemmän kuin muutaman vuoden kuluttua.

Kuten tapoihini kuuluu, idean saatuani en turhia odotellut, eli ei muuta kun sisustuskaupoille etsimään uutta vanhan tilalle, budjettia laskemaan ja sen mukaan vanhaa tavaraa hinnoittelemaan ja myymään! Päätin, että muutos saa tuntua omassa kukkarossa korkeintaan 100–200 eurolla. Loput uusiin kalusteisiin saatavat rahat tulisi siis saada vanhaa tavaraa myymällä. Myyntiin lähtivät alakerran sohva, nojatuolit, ruokapöydän tuolit sekä iso Pariisi-taulu. Ja varastoa penkomalla myyntiin löytyi vielä muun muassa mattoja ja koriste-esineitä, mitkä eivät itseä enää miellyttäneet.

Muutoksen ideana oli vaihtaa joitakin vanhoja kalusteita tähän kotiin ja tähän päivään paremmin sopiviin. Haluttiin lisää valoa, tilaa, keveyttä, tyyliä ja ajattomuutta. Vanhan beigen divaanisohvan tilalle tuli yläkerran kolmen istuttava sohva, joka sai uuden vaalean harmaan päällisen. Uusi sohva vie divaanisohvaa vähemmän tilaa, näyttää korkeampien jalkojensa ansiosta ilmavammalta ja kevyemmältä ja sopii harmaan värityksensä ansiosta sulavasti muun asunnon sävyihin.

Vanhojen beigejen nojatuolien tilalle hankittiin valkoinen Hay Heen ajaton ja raikas klassikkonojatuoli, joka sai kaverikseen aikaisemmin yläkerrassa olleen vaalean harmaan köysirahin. Tämä ratkaisu toi ikkunan eteen ilmavuutta, tilaa, valoa ja raikkautta. Rahi helpottaa myös divaanin puutteeseen tottumista, sillä se on helppo vetäistä sohvan eteen jalkojen oikomisen tarpeen iskiessä.

IMG_8830

Ison, tumman Pariisi-taulun tilalle, ruokapöydän yläpuolelle, hankittiin valoa ja korkeutta luomaan valkoinen Ekby Gällö avohylly. Tämä oli kaikista se ehdottomasti eniten lisää valoa tuova muutos! Ei sitä aikaisemmin ollut tajunnutkaan, kuinka paljon iso, tumma taulu valoa söi. Hylly on myös siitä oiva ratkaisu, että siinä olevia esineitä siirtelemällä ja vaihtelemalla pystyy helposti muuttamaan koko ruokailutilan ilmettä. Mustien nahkaisten ruokapöydän tuolien tilalle hankittiin edulliset, kevyet, valkoiset tuolit, jotka myös paransivat valoisuutta huomattavasti. Suunnitelmissa olisi sitten joskus myöhemmin panostaa tuoleihin enemmän. Siihen asti nämä käyvät loistavasti.

IMG_8806

IMG_8810

Tietysti myös yläkertaan hankittiin uutta, lähtihän sieltä sohva ja rahi, mutta siitä lisää myöhemmin! Kaiken tämän jälkeen budjettiin jäi silti vielä sopivasti Eero Aarnion valkoisen Puppyn mentävä aukko! Se löysi paikkansa ruokailuryhmän vierestä, ikkunan edestä.

Paljon muutoksia, mutta vanhaa myymällä koko muutokseen meni rahaa omasta kukkarosta vaivaiset 70 euroa. Budjetti siis alittui, ja saatiinpa vielä varastoa tyhjennettyä samalla. Mielestäni myös muissa tavoitteissa onnistuttiin. Valon määrä vähintäänkin tuplaantui ja tila tuntuu entistä avarammalta ja kevyemmältä. Harmoninen, raikas värimaailma ja muutamat klassikkokalusteet palvelevat myös haettua ajatonta tyyliä. Mitä mieltä olette?

Kuvat: Roosa Hannula

IMG_8816

IMG_8837

IMG_8839

Kommentoi