Uudella & vanhalla

BLOGIT | Uudella & vanhalla

Spa-tunnelmaa kylpyhuoneeseen

Mielestäni kylpyhuoneemme tunnelma on alusta asti ollut vähän kolkko. Vaikka kooltaan se on pieneen kaksioon suorastaan hulppea, niin ehkä juuri se tekeekin siitä myös hieman kolkon. Kylpyhuoneen tunnelmaa on onneksi helppo pehmittää pyyheliinoilla, matoilla ja muilla tekstiileillä. Myös erilaiset viherkasvit tuovat spa-tunnelmaa. Toki niiden kanssa saa olla tarkkana, läheskään kaikki kun eivät menesty tilassa, johon ei juuri luonnonvaloa pääse.

Kodin esteetikkona, mielestäni myös sauna kaipaa somisteita. Itse olen tuonut vaalean saunan sävyjä korostamaan mustia elementtejä. Musta erottuu vaaleasta puusta sen verran hyvin, että jo parilla pienellä jutulla saa tunnelman ihan erilaiseksi. Vaaleasta puutaustasta jo itsessään erottuvat selkeästi musta löylykiulu ja -kauha, ja lisäksi pehmentävinä elementteinä toimivat hyvin esimerkiksi laudeliinat ja saunatyyny.

IMG_9933

Mielestäni kylpyhuoneemme kaipasi kuitenkin perus pyyhekoukkujen, viherkasvien ja mattojen lisäksi vielä jotain. Vaihtoehtoja oli toki paljon, mutta päädyin lopulta hankkimaan seinää vasten nojaavat valkoiset tikkaat. Ne ovat paitsi simppeli ja edullinen vaihtoehto, myös hyvin monikäyttöinen sellainen. Niille voi pyyhkeiden lisäksi ripustaa esimerkiksi laudeliinoja, aikakauslehtiä tai vaikkapa kasveja. Näin saa kivasti vaihdeltua ilmettä. Lisäksi ne tuovat kylpyhuoneeseen mielestäni harmonista ja rauhallista spa-tunnelmaa. Sain niillä myös kohtuullisen hyvin peitettyä niiden takana kulkevat putket. Lisäksi, mikäli kyllästyn niihin kylpyhuoneessa, niin käyvät ne erinomaisesti myös parvekkeelle.

IMG_9937

Tikkaiden lisäksi hankin tunnelmaa pehmittämään edullisen jakkaran. Jakkaraa voi myös käyttää alustana erilaisille tunnelmaa luoville sisustusasetelmille, ja toimiihan se myös suihkujakkarana, mikäli sellaista kaipaa. Yhdessä ne luovat kylpyhuoneeseen kaipaamaani harmonista spa-tunnelmaa. Ja tosiaan pyyhkeitä ja muita somisteita vaihtelemalla pystyy helposti vaihtelemaan nurkkauksen, ja samalla koko kylpyhuoneen ilmettä haluamaansa suuntaan.

IMG_9942

Näiden hankintojen lisäksi, syysiltojen pimentyessä ja viilentyessä, kaipaan kylpyhuoneeseen ehdottomasti vielä tunnelmallisempaa valaistusta. Seuraavaksi onkin siis luonnollisesti aika fiilistellä kynttilöiden parissa!

Ihanaa syksyisen tunnelmallista viikonloppua!

Kuvat: Roosa Hannula

Kommentoi