Uudella & vanhalla

BLOGIT | Uudella & vanhalla

Somistusta käyttöesineillä

Esittelin viime kerralla Turku Design Festivaleilta tekemiäni löydöksiä ja kehuin tämän päivän muotoilua, joka saa arkiset käyttöesineetkin näyttämään hyvältä. Jopa niin hyvältä, että niitä voi, ja oikeastaan täytyy pitää esillä. Vaikka tyylini on melko hillitty ja pelkistetty, niin tyhjyyttään kiiltävien pintojen sijasta, tykkään kuitenkin pitää esillä kauniita esineitä ja tavaroita. Niiden sommittelu onkin sisustamisessa melkeinpä lempijuttuni!

Kuten varmaan olette huomanneet, rakastan tällä hetkellä pinnalla olevaa skandinaavisen minimalistista tyyliä, jossa raskaiden säilytyskalusteiden tilalle ovat tulleet avohyllyt, joihin on sommiteltu kauniita esineitä ihanan huolettomasti, mutta kuitenkin niin harkitusti! Rakastan huoletonta sommittelua, mutta mielestäni parhaiten esineet pääsevät oikeuksiinsa, kun katseen ei ole liian vaikea löytää niitä. Niinpä niiden esille laitossa ja sommittelussa, kuten kaikessa muussakin, pätee mielestäni erinomaisesti sanonta less is more.

Mielestäni kuitenkin juuri ne pienet koriste-esineet tekevät kodista omistajiensa näköisen. Pidän siitä, että esteettisyyden lisäksi, jokaisella esineellä on tarina kerrottavanaan. Esimerkiksi meidän keittiöön hankkimistani Nicholas Vahén mauste- ja öljyseoksista, ei tarvitse paljoa arvuutella, minkä maalaisen ruuan ystäviä olemme! Ja mikä parasta, purkkeja ei tarvitse kaivella kaapin pohjalta niitä tarvittaessa. Mielestäni inspiroivinta on, kun esineessä yhdistyy niin käytännöllisyys, esteettisyys kuin persoonallisuuskin.

Inspiroivaa loppuviikkoa!

Kuvat: Roosa Hannula

IMG_8996
House Doctorin leikkuulauta, Turun kahvipaahtimon kahvi ja Nicholas Vahén parmesan-basilika-suola.

 

IMG_8958

IMG_9023
Paperipussi on myös oiva DIY-vinkki yrttiruukuksi!

IMG_9021

IMG_8999

IMG_9005
Mausteiden mukana tuli myös hauska ja tyylikäs pussi!

Kommentoi