Uudella & vanhalla

BLOGIT | Uudella & vanhalla

Raikkaita ratkaisuja

Etenkin talvisin sitä huomaa kaipaavansa kotiin valoa ja kiireetöntä tunnelmaa. Syksyiset värisävyt saavat väistyä vaaleiden ja harmaasävyjen tullessa tilalle. Talviset maisemat saavat jatkoa kotiovesta sisään astuttaessa, kun harmoninen, tasapainoisen raikas tunnelma valtaa myös kodin. Se paksuin mahdollinen viltti houkuttelee käpertymään alleen sohvan nurkkaan, ja kynttilöitä tulee polteltua melkeinpä joka ilta.

Kuitenkin ensimmäisten auringonsäteitten herättäessä toivon alkutalven muuttumisesta kevättalveksi ja luonnonvalon pikkuhiljaa tulviessa ikkunoista sisään alkavat puhtaan vaaleat sävyt houkutella kynttilöiden ja valaisimien kellertäviä sävyjä enemmän. Myös muutamat tyynyt ja viltit saavat ehkä jo siirtyä kaapin puolelle, keväisten kukkien ja maljakoiden ottaessa oman paikkansa. Vaikka koti talvisin kaipaakin lämmintä tunnelmaa, tuovat kylmät sävyt rinnalle kaivattua tasapainoa ja raikasta tunnelmaa.

Meillä kotona luonnonvalo ei ihan liiaksi pääse valtaamaan tilaa oikeastaan missään kohtaa vuotta. Siitä pitävät huolen 70 neliön kotimme kaksi ainoaa ikkunaa, joita varjostaa lähes metrin paksuinen ulkoseinä.  Myöskään tummat teräsrakenteet, tummahko lattia ja harmaat kaapistot eivät juuri valoisaa tunnelmaa kotiimme luo. Siksipä valkoiset seinät ja katto ovat saaneet seurakseen paljon vaaleita sävyjä, huonekaluja ja tekstiilejä tuomaan valoa ja korostamaan tilan tuntua sekä tummia yksityiskohtia.

postaus2kuva2

postaus2kuva5

IMG_8513

postaus2kuva6

Mielestäni kiireetön tunnelma, vaaleat sävyt ja edes se pienikin luonnonvalon pilke, unohtamatta persoonallisia yksityiskohtia, luovat harmonisen, raikkaan talvisen kokonaisuuden, jossa on ihanaa rentoutua kiireisen arjen keskellä.

Rentouttavaa ja valoisaa talvilomaa niille onnekkaille, kellä sellainen on!

Kuvat: Roosa Hannula

Kommentoi