Uudella & vanhalla

BLOGIT | Uudella & vanhalla

Jotain odottamatonta!

Pari viikkoa on ehtinyt vierähtää edellisestä kirjoituksestani, ja sillä välin onkin ehtinyt tapahtua aika paljon, kerkeäväinen kun olen! Uutinen tulee kaikille varmasti melkoisena yllätyksenä. Eikä ihme, sillä myönnetään, se yllätti aikamoisesti jopa meidät itsemmekin. Päätös oli nopea, mutta harkittu, ja ainakin itse olemme siitä todella innoissamme! Kävimme nimittäin eilen allekirjoittamassa uudet vuokrasopimukset, ja kolmen viikon kuluttua kotimme vanhassa navetassa vaihtuu kodiksi vanhassa tehdaskiinteistössä!

Nyt moni teistä varmasti ihmettelee, miksi ihmeessä luovumme persoonallisesta kodistamme, joka on juuri kokenut sisustuksellisesti melkoisen muodonmuutoksen ja alkoi vihdoin olla valmis. Syitä tähän on kuitenkin monia, jotka varmasti avaavat päätöstä teillekin.

Jo kaksi vuotta sitten nykyistä kotia etsiessämme, meillä oli kriteereinä oma sauna ja parveke. Lisäksi sijainnin tuli olla keskustan läheisyydessä. Nykyistä kotiamme meidän piti lähteä katsomaan vain mielenkiinnosta, mutta jotenkin se onnistui tempaisemaan meidät mukaansa niin, ettei yhdelläkään edellä mainituista kriteereistä yhtäkkiä ollutkaan enää niin väliä.

Tieto siitä, että pihalle rakennettaisiin tulevan syksyn aikana erillinen rakennus, johon tulisi yhteinen sauna, riitti korvaamaan oman saunan. Parvekkeen puolestaan korvasi ajatus lyhyestä matkasta rauhalliselle piha-alueelle. Sijaintia sen sijaan selittelimme itsellemme omalla autolla, hyvillä bussiyhteyksillä ja pyörän käytöllä.

Kahden vuoden aikana, sijainti kuitenkin osoittautui meille hiukan sopimattomaksi. Meille kummallekin keskusta ja erityisesti jokiranta ovat pala parasta Turkua. Totesimme, että nykyisessä kodissa asuessamme, tulee siellä käytyä ihan liian vähän. Kaipuu lähemmäs keskustaa alkoi vahvistua. Ajan saatossa aloimme kaivata yllättävän paljon myös parveketta. Vaikka pihaan onkin lyhyt matka, täytyy sinne erikseen aina lähteä.

Saunan viimein valmistuttua, paljastuivat sen käytön kustannukset kuitenkin odotettua suuremmiksi, joten sen käyttö jäi hyvin vähälle. Myös käytännön syistä kaipasimme edelleen omaa saunaa, jonka voisi laittaa päälle lenkille lähtiessä, ja joka olisi lämmin sieltä palatessa.

Ikinähän vuokra-asunto tuskin on täysin toimiva ja käyttäjänsä näköinen, mutta valitettavasti nykyisestä asunnostamme paljastui ajansaatossa myös useampia epätavallisia ja epäkäytännöllisiä tekijöitä. Asunnossamme ei muun muassa ole asuntokohtaista lämmitystä, eikä se ole itse säädettävissä. Koko talo lämpeää siis kerralla, ja suuresta kivitalosta, kun on kyse, niin ihan hetkessä se ei tapahdu. Ja me ihmiset kun olemme erilaisia, toiset palelevampaa sorttia kuin toiset, niin sellaista tilannetta tuskin tulee, että kaikki olisivat tyytyväisiä lämpötilaan.

Loft-asunnoissa on toki paljon mahtavia puolia, joita muissa asunnoissa ei ole. Juuri tilan avoimuuteen tässäkin kodissa alunperin ihastuimme, mutta pakko myöntää, että olemme kaivanneet myös erillistä makuuhuonetta. Toimivuutensa ja käytännöllisyytensä puolesta loft-asunnon voi ajatella sopivan tiettyihin elämäntilanteisiin, mutta ei ehkä aivan kaikkiin. Riippuu toki pohjaratkaisusta!

Emme ole koskaan katuneet muuttoa nykyiseen kotiimme, mutta tulimme yhteiseen, yksimieliseen tulokseen siitä, että tämä riitti, ja on aika kääntää taas uusi, entistäkin parempi sivu elämässä! Uusi kotimme sijaitsee kivenheiton päässä jokirannasta, ja oikeastaan ihan kaikesta, ja ainakin omasta mielestämme, Turun parhaalla paikalla! Se on vuosi sitten, vanhaan tehdaskiinteistöön saneerattu kotoisa ja viihtyisä kaksio. Se pitää sisällään oman saunan, tilavan kylpyhuoneen, yhdistetyn avokeittiön ja olohuoneen, pikkuisen makuuhuoneen ja erittäin tilavan parvekkeen.

Olen rakastunut! Enkä malta odottaa, että pääsen kantamaan tavarat sisään! Lisää uudesta kodista tulossa siis pian! Blogiin muutto ei tule sinällään tuomaan erityisiä muutoksia, paitsi tietysti uutta, mielenkiintoista sisältöä sisustuksen parissa!

Tiedättekö sen tunteen, kun on jo pitkään miettinyt, että olisi aika päästää irti jostakin, ja viimein uskaltaa sanoa sen ääneen ja tehdä sen? Se on aika mahtava tunne, eikö? Tunne vapaudesta ja siitä, että mitä vaan voi tapahtua. Silloin tulee olla rohkea ja avoin tulevaisuudelle.

Mahtavaa, inspiroivaa ja aurinkoista loppuviikkoa!

Kuvat: Roosa Hannula

Kommentoi