Uudella & vanhalla

BLOGIT | Uudella & vanhalla

Ideoita matkamuistoilla sisustamiseen?

Matkoilta tulee aina keräiltyä mukaan jos jonkinmoista tavaraa, hyödyllistä ja vähemmän hyödyllistä. Itselläni se on ainakin enemmän sääntö kuin poikkeus, ostaa joka matkalta jokin muisto kotiin viemiseksi. Oli se sitten jääkaappimagneetti, avaimenperä, valokuvakehys tai mikä tahansa, on se muisto reissusta. Sen näkeminen saa jälkeenpäinkin aina hymyn huulille ja tuo ihania muistoja mieleen.

Viime syksynä tulikin reissailtua poikkeuksellisen paljon. Etelä-Ranskan Montpellier tukikohtanamme reissailimme koko syksyn sen, minkä koululta ja muulta ihmettelyltä ehdimme ja jaksoimme. Tiesimme jo etukäteen, että uusia kaupunkeja ja maita tulee nähtyä paljon. Niinpä päätimme ostaa joka kaupungista muistoksi postikortin. Ajattelimme kehittää niistä sitten jonkinnäköisen sisustukseen sopivan, inspiroivan jutun kotona. Sen tarkemmin emme miettineet, minkä. Loppusaldoksi saimme 5 maata, 13 kaupunkia, 13 korttia.

IMG_9026

Nyt pian jo puoli vuotta reissun jälkeen, kortit ovat edelleen lipaston laatikossa odottamassa inspiraatiotani. En keksi millään, mitä korteilla tekisi! Kuten varmaan hyvin jo tiedätte, en sisustuksen suhteen ole kovin värikäs ihminen. Olenkin miettinyt korttien teettämistä mustavalkoiseksi, mutta toisaalta luulen, että ne menisivät sen myötä epäselviksi, ja niiden ideakin oikeastaan katoaisi.

Olen miettinyt myös, mikä olisi sellainen paikka, johon värit kävisivät. Varteenotettavin vaihtoehto, mitä olen keksinyt, on makuuhuoneen oven makkarin puoleinen pinta, jolloin voisi valita, ovatko ne esillä vai eivät. Se olisi myös inspiroivin paikka, sillä silloin asetelman näkisi aina nukkumaan mennessä ja herätessä. Lisäksi olen miettinyt erilaisia somisteita ja sommitelmia, miten laittaa kortit esiin: kuvioteipillä, kehyksillä/kehyksellä, narulla ja pyykkipojilla? Mutten ole tämänkään suhteen päätynyt vielä mihinkään tulokseen!

Toisaalta olen miettinyt myös sitä, jos vaan laittaisin kortit nättiin telineeseen ja sen viereen jotain muuta reissusta muistuttavaa, kuten valokuvan, M-valaisinkirjaimen, kartan, johon kaupungit on merkitty,… Tällöin kaikki kortit eivät olisi kerralla esillä, mutta halutessaan niitä voisi katsella.

Ostin lisäksi kolme kaunista maisemakorttia Montpellieristä, nekin ovat kuitenkin edelleen inspiraatiota vailla. Saa nähdä, ovatko kortit paikallaan ennen seuraavaa reissua! Minkälaisia ratkaisuja te olette keksineet matkamuistojen ikuistamiseksi kotona? Oletteko keksineet korteista jotakin? Vinkatkaa kommentteihin! Lupaan esitellä lopputulosta, kun se (joskus) on valmis! 🙂

Kuvat: Roosa Hannula

Kommentoi