Uudella & vanhalla

BLOGIT | Uudella & vanhalla

Esittelyssä parveke ja löytöjä Turku Design Festivaleilta

Tällä kertaa esittelyvuorossa on vihdoin jo aikaisemmin lupailemani parveke, jolta ei kokoa puutu! Leveyttä sillä on koko asunnon verran eli noin 8,5 metriä, ja syvyyttä noin 3 metriä. Sisustuksellisesti se tarjoaa tässä asunnossa varmasti eniten niin mahdollisuuksia kuin haasteitakin.

Tärkeimpinä lähtökohtina parvekkeen sisustukselle olivat mukavuus ja käytännöllisyys. Kesäisin parveke nimittäin tuo asuntoon kolmanneksen lisää tilaa, joten se tulee olemaan paljon käytössä. Koska parvekkeen koko sen mahdollisti, niin halusimme luoda sinne sekä oleskelutilan että ruokailu- ja kokkailutilan. Lisäksi halusin tietysti paljon kasveja, kukkia, yrttejä ja muita istutuksia!

Aikaisemmassa kodissa meillä ei ollut parveketta lainkaan, joten myöskään kalusteita emme juuri omistaneet. Jotkin vanhoista kalusteistamme kuitenkin onneksi sopivat ulkokäyttöön. Suurin hankinta oli varmasti iso loikoilusohva. Halusimme, että tilaa riittää kavereiilekin. Löysin etsimäni mustan polyrottinkisen sohvan valkoisilla tyynyillä Trademaxista. Vaikka tilaus vähän arvelutti aluksi, koska tilausehdot olivat sellaiset, ettei sohvaa käytännössä voinut tai ainakaan ollut enää järkeä palauttaa sen jälkeen, kun sen on pakkauksesta avannut, niin olemme olleet kyllä tyytyväisiä valintaan! Sohva on juuri sellainen kuin odotimmekin. Sohvan lisäksi hankimme kasveja ja ruukkuja, joita ostelin enimmäkseen Ikeasta ja Clas Ohlsonilta. Clas Ohlsonilta löysin paitsi persoonallisen muotoisen kukkaruukun, myös ihanan jakkaran. Ja mikä parasta, pikkurahalla!

Tarkoitus olisi vielä kuitenkin hankkia jokin hyllykkö tai kärry grillin viereen, sohvan vastaakaiselle seinälle, kokkailua helpottamaan. Lisäksi sohva kaipaa vielä lisäpehmikkeeksi tyynyjä ja vilttejä! Parvekkeesta varmasti tulossa siis paljon lisää vielä myöhemmin!. Puhuin viimeksi myös Turku Design Festivalista ja sieltä tekemistäni löydöistä. Kuvissa lisää niistä. 🙂

IMG_8990

IMG_8982

IMG_8993

IMG_8971
Tässä ensimmäinen löydöistäni. Ihana Saanan ja Ollin Maailman synty -tyyny!
IMG_8970
Juliste löytyi myös Turku Design Festivaleilta. Tätä olenkin etsinyt jo jonkun aikaa!
IMG_8958
Musta5101 tiskiaine ja Saanan ja Ollin tiskirätti. Ihanaa, että käyttötavaratkin ovat nykyään niin kauniita, ettei niitä tarvitse piilotella kaapin pohjilla, vaan niitä voi ja pitää säilyttää esillä!
IMG_8965
Mayn käsisaippua ja kynsiharja ja L:a Bruketin Sheavoi.
IMG_8957
BEdesignin juliste ja Turun kahvipaahtimon kahvia.

Kuvat: Roosa Hannula

Kommentoi