Uudella & vanhalla

BLOGIT | Uudella & vanhalla

Kevättä kohti uudella järjestyksellä

Nyt, kun yrityksen remontointi- ja sisustusprojekti on saatu päätökseen, niin on taas kiva palailla oman kodin sisustamisen pariin. Viime viikonloppu oli myös ensimmäinen pitkään aikaan, kun ehdin vaan olla ja tehdä mitä juuri meneillään olevassa hetkessä huvitti. Tällaisena hetkenä en jostain syystä mitenkään yllättynyt löytäessäni itseni järjestelemässä kotia uudelleen. 😀

Koti kyllä kieltämättä olikin pienen piristyksen tarpeessa, sillä loppu- ja alkuvuodesta se jäi tyystin kaiken muun varjoon. Ei sillä, että se olisi asukkaitaan muutenkaan hirveästi nähnyt, mutta silloinkin kun näki, niin lähinnä sotkemassa sitä. Kuitenkin nyt, kun töissä on tullut vietettyä pitkää päivää, niin viihtyisän kodin merkitys on vaan kasvanut entisestään. Onko mitään ihanampaa, kun palata työpäivän jälkeen siistiin, rauhaisaan kotiin?

Tämä uudelleenjärjestelyvimma sai alkunsa oikeastaan eteisen tuolista, joka nykyisin on yrityksen toimitiloissa keittiön tuolina. Se jätti jälkeensä tyhjän paikan, jonka täytteenä, lähinnä hätäratkaisuna, toimi pieni jakkara. Se ratkaisu ei kuitenkaan miellyttänyt silmää. Päätin siis rohkeasti kokeilla, miltä näyttäisi lipasto sen paikalla. Ratkaisu toimi muuten, mutta sen johdosta keittiön pöytää oli siirrettävä ja näin ollen sen yllä ollut hylly ei enää ollut keskellä pöytää. Rohkeasti ruuvasin hyllynkin alas ja katsoin, miltä näyttäisi ilman.

Mielestäni ratkaisu toi tilaan huomattavasti avaruutta ja jopa lisäneliöitä. En kuitenkaan tyytynyt vielä tähän muutokseen ja loppupeleissä uutta paikkaa etsivät oikeastaan kaikki huonekalut. Koitin konkreettisesti vaihtaa jopa sohvan paikkaa, mutta tulin siihen lopputulokseen, että se on paras alkuperäisellä paikallaan. Lisäksi hiukan vaihtelua toi makuuhuoneen ja olohuoneen pöytien keskinäinen vaihtaminen. Myös jalkalamppu vaihtoi paikkaansa ja valkoiset lakanat vaihteeksi toivat lisää valoa ja kevään tuntua. Koriste-esineet ja taulut vaihtoivat myös paikkojaan uuteen järjestykseen sopiviksi.

Huonekalujen uudelleenjärjestely ja konkreettinen kokeilu osoittikin taas sen, että aina kannattaa kokeilla! Sitä löytää tilasta ihan uusia puolia, kun vähän kääntelee huonekaluja ympäriinsä. Vaikka entinen kotimme antoikin hiukan enemmän mahdollisuuksia vaihdella järjestystä, niin onnistuihan se tässäkin kodissa!

DSC00185

DSC00182

DSC00178

DSC00186

Sain muuten valmistujaislahjaksi uuden kameran, jota olenkin kaipaillut jo hyvän tovin. Nyt sain vihdoin kuvattua kotimme oikeassa valossaan! Mitäs pidätte?

Energistä viikonloppua! 🙂

 

Kuvat: Roosa Hannula

2 vastausta artikkeliin “Kevättä kohti uudella järjestyksellä”

  1. tahatonviewer

    Hei,en kyllä millään pystyisi noin valkoisessa kodissa asumaan,valitettavasti:)


    • Roosa Hannula

      Hei! Meillä kaikillahan on oma makumme. Onneksi. Olisi kovin tylsää, jos me kaikki asuisimme samanlaisissa kodeissa. Arvokkuus piileekin juuri siinä, että meillä jokaisella on oikeus sisustaa kotimme oman mielemme mukaisesti, itseämme varten. Minut valoisuus ja avaruus saavat hyvälle tuulelle, joten valkoinen on minulle luonnollinen valinta. Siihen on lisäksi helppo yhdistellä muita sävyjä aina halutessaan. Meillä ei myöskään ole pieniä lapsia, joten vaaleat sävyt toimivat siinäkin mielessä hyvin. 🙂


Kommentoi