Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Yhdelle koti, toiselle sijoitus

Asunto on, sen lisäksi että se on aina koti, usein myös järkevä ja pitkäaikainen sijoituskohde. Parhaimmillaan sijoittaja saa maksettua asuntolainansa kokonaisuudessaan ansaitsemillaan vuokratuloilla. Asuntoa ostaessa sijoittaja kiinnittää huomiota tuottoon, arvonnousuun ja vuokrattavuuteen. OPKK:lla on tehokas vuokravälitys, joka auttaa sijoittajia etsimään luotettavat vuokralaiset. Ammattitaitoiset kiinteistönvälittäjät antavat vinkkejä myös hyvän sijoitusasunnon ostamisessa.

– Asunto on tällä hetkellä suosittu sijoituskohde, sillä pörssikurssien voimakkaat vaihtelut ovat innostaneet sijoittajia valitsemaan asunnon pörssiosakkeiden sijasta. Asunto sijoitusmuotona on paljon vanhempi keksintö kuin pörssiosakkeet, sijoitusrahastoista puhumattakaan, suosittelee myyntipäällikkö Taija Kannisto Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus Oy:n Raision toimistosta.

Sijoitusasunto sopii moneen käyttöön.

Sijoitusasunnon voi hankkia hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Myös oman asunnon omistaminen on asuntosijoittamista. Vuokraan laitettavat rahat voi sijoittaa oman asunnon omistamiseen ja siten hyötyä itse arvonnoususta.
– Usein myös vanhemmat ostavat lapsilleen opiskeluasunnon, eikä se välttämättä tule heti omaan tarpeeseen. Myös kaupunkitukikohtia ostetaan. Esimerkiksi miltei vakituisesti vapaa-ajan asunnollaan asuvat, saaristolaiset ja myös ihan muilta seuduilta tulevat haluavat hankkia kaupunkiasunnon palveluiden ja kulttuuritapahtumien läheltä, Kannisto kertoo.

Sijoitusasunnoksi ostetaan sekä hyvä- että huonokuntoisia asuntoja. Remonttitaitoiset saavat huonokuntoisemmastakin asunnosta viihtyisän kodin. Yhteistä näille on, että asuntoon laitetut rahat eivät mene hukkaan vaan arvo nousee pitkällä tähtäimellä.

– Joka kohteelle löytyy ostaja. On paljon sijoittajia jotka etsivät huonokuntoisia asuntoja joita voi remontoida oman makunsa mukaisiksi. Toisaalta taas sellaisten sijoittajien määrä on kasvussa, jotka haluavat asunnon olevan kunnossa heti vuokrattavaksi, eivätkä he tee asunnolle minkäänlaista remonttia, Kannisto valaisee.

OPKK:n ammattitaitoiset välittäjät auttavat sopivan sijoitusasunnon etsimisessä.

Ostotoimeksianto helpottaa ostamista, sillä välittäjän voi ”palkata” etsimään omien kriteeriensä mukaista asuntoa ja säästää siten itseltään paljon vaivannäköä. Tällöin myös valikoima saattaa olla laajempi.

– Kiinteistönvälittäjän tehtävä on valvoa sekä ostajan että myyjän etua. OPKK:n toimintatapana on järjestää aina kaikissa myyntikohteissaan julkinen esittely. Näin varmistamme että kullekin asunnolle löytyy oikea hinta eikä kauppoja tehdä alihintaan. On tärkeää että kaikki kiinnostuneet pääsevät katsomaan myyntiin tullutta asuntoa, ja voivat tehdä oman tarjouksensa eikä kauppaa tehdä ”nopein käsi voittaa” menetelmällä, Kannisto täsmentää.

Kommentoi