Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Turun ammattikorkeakoulussa oppii kiinteistönvälityksen ammattilaiseksi

Turun ammattikorkeakoulussa on tänä syksynä alkanut kiinteistönvälityksen opetus ensimmäisenä ammattikorkeakouluna Suomessa. Kaikkiaan kiinteistönvälityksen opintojaksoja  voi opiskella 30 opintopistettä. Niiden lisäksi opiskelijat voivat myös tehdä tutkintoon kuuluvan pakollisen työharjoittelun kiinteistöalan yrityksessä ja tehdä opinnäytetyönsä kiinteistönvälitysalaan liittyen.

Ammattikorkeakoulun opiskelijat voivatkin jatkossa saada jopa yli 70 opintopistettä runsaan 200 opintopisteen tutkinnostaan kiinteistönvälitykseen liittyen.

”Uudet kiinteistönvälityksen moduulit voi sisällyttää esimerkiksi tradenomin tutkintoon tai rakennustekniikan opintoihin, jolloin pohja kiinteistönvälitysalalle työllistymiseen on jo vahva”, toteaa Turun ammattikorkeakoulun myyntityön koulutusohjelman koulutuspäällikkö Marjo Kumpula.

AMK:n kiinteistönvälityksen opinnot on suunniteltu yhdessä Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton, OP-Kiinteistökeskuksen ja muiden kiinteistöalan toimijoiden kanssa, jotta ne vastaisivat mahdollisimman hyvin alan vaatimuksia ja opiskelijat saisivat mahdollisimman hyvät lähtökohdat alalle työllistymiseen. Opiskelijoilla on mahdollisuus myös suorittaa keskuskauppakamarin LKV-koe jo opiskelujen aikana. Toki aiemminkin LKV-kokeeseen valmistavia koulutuksia on järjestetty, mutta ammattikorkeakoulutasoisessa kiinteistönvälitysalan opiskelussa etuina on kiinteistönvälitysmoduuleiden saumaton yhdistäminen muuhun opiskeluun. Turun ammattikorkeakoulussa on kouluttajina tällä hetkellä kolme opettajaa, jolla on LKV-pätevyys, joten talon sisällä on hyvä käsitys siitä, milloin opiskelija on valmis kokeen läpäisemään.

Kiinteistönvälitysalalle ei ole pakollista pohjakoulutusta. Ainoastaan LKV-kokeen suorittaminen on lakisääteinen, mutta sekin vain osalle henkilöstöä. Tällä hetkellä riittää kun yksikin toimiston henkilökunnasta on kokeen suorittanut, mutta jo vuonna 2016 LKV-pätevyys pitää olla puolella henkilöstöstä.

Alalla uusi koulutus on otettu erittäin positiivisin mielin vastaan.

”Ilman muuta tällaisella koulutuksella on suuri vaikutus. Pitkään on jo kaivattu koulutusta, joka antaisi perusosaamisen välitysalalla toimimiseen. Kiinteistönvälityksen perusasioita opiskellut on varmasti rekrytointivaiheessa etusijalla”, toteaa Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Mauri Sirén.

”Kun alan perusteet ovat valmiiksi hallussa, voimme uuden henkilön kanssa keskittyä perehdytykseen ja kiinteistönvälitysalan toimintaympäristöön, hän jatkaa.

”Meillä OP-Kiinteistökeskuksessa on jo tällä hetkellä vuoden päästä voimaan tulevan lain mukainen määrä LKV-pätevyyden omaavia ihmisiä, ja jopa kirkkaasti ylikin vaatimuksen. Henkilöstöstämme yli 80% on suorittanut LKV-tutkinnon. Korkeakoulututkinnon suorittaneita meistä on 30%,” muistuttaa Sirén.

Kommentoi