Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Suomen luotettavinta kerrostaloasuntokauppaa

Ostaessasi itsellesi omaa asuntoa ovat välittäjän luotettavuus ja osaaminen tekijöitä, joita varmasti haluat. OP-Kiinteistökeskus tarjoaa asiakkailleen tutkitusti välitysalan parasta osaamista ja luotettavuutta (Taloustutkimus 2013). Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen liiketoimintajohtaja Ralf Lindén kertoo luotettavuuden perustuvan kiinteistövälittäjien huolelliseen ja tarkkaan työhön.
– Välittäjän tulee selvittää kaikki asuntoon liittyvät asiat, jotta ostaja voi huoletta tehdä kaupat ja muuttaa uuteen kotiin ilman ongelmia. Hyvä kiinteistövälittäjä haluaa tarjota asiakkaalle hyvän ja turvallisen kaupan ja sen kautta myös kodin, Lindén tähdentää.

Onnistunut asuntokauppa on monen tekijän onnistunut yhtälö.

Aikaisemmin usein ostopäätös syntyi asunnon pintoja katselemalla. Nyt onnistunut asuntokauppa vaatii monen muun tekijän olevan kunnossa, jotta ongelmilta vältytään.

– Toki asunnon pinnoilla on yhä merkitystä, mutta nykyisin Asunto-Osakeyhtiölain muutoksen tuoman kunnossapitosuunnitelman myötä yhä useampi kerrostaloasunto-ostaja on kiinnostunut taloyhtiön remonteista sekä talousasioista, Lindén täsmentää.

Ostajaa ei enää välttämättä innosta alhainen yhtiövastike jos talossa on korjausvelkaa.
– Välittäjän toimenkuvaan kuuluu selvittää mitkä korjaukset taloyhtiössä on tehty ja mitkä korjaukset taloyhtiössä tullaan tekemään. Välittäjä ottaa selvää korjauksien vaikutuksista taloyhtiön talouteen ja sitä myöten vastikkeeseen. Viime kädessä juuri nämä asiat vaikuttavat asunnon arvoon. Tietysti myös sijainnilla on suuri merkitys.
– Suuri osa kerrostaloasunnon arvosta perustuu sijaintiin. Alueella, kerroksella ja näkymillä on vaikutusta asunnon hintaan, Lindén toteaa.

– Asiakasrekisterimme avulla tieto myytävästä kohteesta saavuttaa samanaikaisesti useampia potentiaalisia asunnonostajia, jolloin kiinnostavimmissa kohteissa syntyy paineita pikaiseen esittelyyn. Meillä kuitenkin asunto myydään vasta ensimmäisen yleisen esittelyn jälkeen. Näin varmistetaan, että kaikki asunnosta kiinnostuneet pääsevät tutustumaan asuntoon ja saavat mahdollisuuden tarjouksen tekoon, ennen kuin myyjä päättää kaupasta.

Välittäjän kautta ostaminen on turvallista

Välittäjällä on asunnon ja taloyhtiön kunnosta selonottovelvollisuus, mutta myös ostajan tulee tarkastaa ostokohde huolellisesti ja tutustua kauppaan liittyviin asiakirjoihin. Välittäjältä on hyvä kysyä kaikesta mitä ei ymmärrä tai mikä jää epäselväksi. Toisaalta myyjänkin pitää kertoa kaikki tiedossaan olevat asiat, jotka saattaisivat vaikuttaa ostopäätökseen.
-Tavoitteenamme on että kaupan jälkeen ostajalle ei tule mitään asuntoon liittyviä negatiivisia yllätyksiä, kertoo Lindén.

Kommentoi