Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Putkiremontti ei ole mörkö

Putkiremontin kouriin joutuvan asunnon ostamista arastellaan yleensä, mutta turhaan. Vaikka mieluisassa talossa remontti olisi vielä tekemättä, pitää muistaa että pian se on tehty ja talo sekä myös asunto ovat huomattavasti paremmassa kunnossa kuin vastaavassa naapuritalossa jossa remonttia ei vielä ole suunnitteillakaan.

”Putkiremonttia ei kannata pitää mörkönä. Siihen kannattaisi suhtautua realistisesti. Joskus remonttiin menevän asunnon ostamista vältellään, mutta tuleva remontti kannattaisi nähdä investointina. Putkiremontin jälkeen asunnon arvo kuitenkin nousee”, vinkkaa Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen myyntipäällikkö Anja Toivanen.  Jos putkiremontin yksityiskohdat ovat vasta suunnitteilla, ostaja pääsee myös vaikuttamaan remontin yksityiskohtiin ja tekemään asunnosta vielä enemmän mieleistään. ”Silloin asuntoon voi tehdä muitakin remontteja kuten sähkötöitä, jotka omalta osaltaan myös nostavat asunnon arvoa myöhemmin”, Toivanen sanoo. Muutenkin remontin hyvä suunnittelu korostuu. Hyvällä suunnittelulla taloyhtiöt säästävät rahaa ja pystyvät yhdistämään monia remontteja yhteen. ”Remontti kannattaa suunnitella huolella etukäteen taloyhtiön hallituksessa. Kun ollaan ajoissa liikkeellä, remontin hinta on myös halvempi kuin jos remonttifirma joutuu lähtemään niin sanotulle hätäkorjauskeikalle”, Toivanen vinkkaa. Myös remontin ajankohta ja asunnon koko kannattaa huomioida, kun harkitsee remontoitavan asunnon ostamista. Remontti ei haittaa omaa elämää, jos on mahdollisuus asua muualla remontin aikana. Toisaalta, jos asunto on iso, siinäkin on mahdollista asua remontista huolimatta. ”Pienessä yksiössä asuminen remontin aikana on toki hankalaa, mutta isommissa asunnoissa erilaisilla järjestelyillä asuminen on usein mahdollista. Kannattaa myös huomioida se, että vaikka remontti taloyhtiössä kestäisi kauan, niin yhden asunnon osalta haitta on yleensä hyvin lyhytaikainen”, Toivanen toteaa.

Myös asuntoa myydessään tulevaan remonttiin pitää suhtautua realismilla. Jos nyt on tarve vaihtaa kotia perhetilanteen muutoksen tai työpaikan siirron takia, ei lähitulevaisuudessa toteutuva putkiremontti voi olla esteenä. ”Asunto on täysin mahdollista myydä myös ennen remonttia. Vaikka yhtiöön olisi tulossa mittava remontti, kiinnostusta varmasti löytyy”, hän jatkaa. Kun taloyhtiössä tehtävän remontin laajuus on selvillä, usein myös tulevan laskun suuruus tiedetään riittävällä tarkkuudella. ”Myyntiaika saattaa tosin hieman pidentyä, mutta ammattitaitoisen välittäjän avulla oikein hinnoitellulle asunnolle löytyy kyllä uusi omistaja”, lupaa Toivanen.

Kommentoi