Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

OMAKOTITALOSSA ASUMINEN ON YLLÄTTÄVÄN EDULLISTA

Omakotitalossa eläminen tulee edullisemmaksi kuin moni osaisi kuvitellakaan. Vuoden 2014 tammikuun lopussa OPKK järjesti Rakentaminen ja sisustaminen -messuilla kilpailun, jossa pyydettiin arvioimaan A-Hellman Oy:n Mynämäen keskustaan vuonna 2013 rakentaman reilun 100 neliömetrin Klassikko-mallin talon asumiskustannukset vuoden ajalta. Lähtötiedoiksi annettiin kuuden kuukauden toteutuneet kulutuslaskelmat. Kilpailuun osallistuneiden yllätykseksi kaksihenkisen mynämäkeläisen pariskunnan asumiskustannukset olivat paljon pienemmät kuin, mitä he olettivat.

– Omakotitalossa asuminen on halvempaa kuin tavallisesti kuvitellaan. Järjestimme kilpailun osoittaaksemme käytännössä omakotitaloasumisen edullisuuden. Seurantapariskunta on elänyt ihan tavallista elämää ja kulut heijastavat normaaliasumisen kuluja, kertoo kiinteistövälittäjä Teijo Varjo Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksesta.

Vuoden asumiskulut yllättivät asukkaat positiivisesti.

Kokonaiskulut saatiin laskettua pariskunnan asuttua uudessa talossaan vuoden. Kulut eriteltiin tarkasti, ja kokonaistuloksessa on huomioitu lämmitys- ja taloussähkö, vakuutukset, vesi, kiinteistövero sekä jätehuolto.

– Emme olisi ikinä uskoneet kuinka edullisesti uudessa omakotitalossa asutaan. Olemme kaikin puolin tyytyväisiä kuluihin sekä taloomme, pariskunta iloitsee.

Vuoden kokonaiskustannuksiksi Mynämäen keskustassa asuvalle pariskunnalle kertyi maksettavaksi 2494 euroa eli 207 euroa kuukaudessa. Kilpailussa kaikki kustannukset on muunnettu vuoden 2014 kustannustasoon, jolloin keskimääräisiksi asumiskuluiksi kuukaudessa muodostui 208,81 euroa kuukaudessa.

– Toteutuneet asumiskulut yllättivät pienuudellaan kaikki kilpailuun osallistuneet jo tammikuussa, muistelee Varjo. Kilpailun voittajaan Janne Virtaseen, jonka veikkaus oli 208,95 euroa, on oltu jo henkilökohtaisesti yhteydessä ja hänelle on luovutettu palkintona ollut 500 euron rahastolahjakortti.

Syksy tulee olemaan hyvää myyntiaikaa.

Alkuvuoden aikana uusia taloja on myyty enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan ja lomien jälkeen kysyntä uusista omakotitaloista on vilkastunut.
-Kaikkiaan näyttää että kaupankäynti syksyllä vilkastuisi, Varjo ennustaa.

Varjo on myynyt perheyritys A-Hellman Oy:n rakentamia taloja jo yli kymmenen vuotta. Taloja on Turun seudulla rakennettu yli 400 kpl. Talojen energiatehokkuus on parantunut koko tämän ajan, ja tämä kehitys tulee jatkumaan.

Uudet omakotitalot kiinnostavat yhä enemmän asiakaskuntaa.
– Juuri ennen kesälomia tehtiin kolme kauppaa ja toivotaan, että syksyllä myynti jatkuu yhtä vilkkaana. Telakan suunnalta tulleiden positiivisten uutisten ansiosta vilkastuminen on hyvinkin todennäköistä.

Kommentoi