Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Naantalissa kauppa käy talvellakin

Vaikka Naantalia pidetään kesäkaupunkina, asuntokauppa käy siellä myös talvella. Tälläkin hetkellä asuntovalikoima on runsas ja monipuolinen. Olipa kyse sitten kerrostaloasunnosta tai omakotitalosta Naantalista löytyy valinnanvaraa.

”Hyvän tarjonnan lisäksi huomioitavaa on se, että asunnot myös vaihtavat omistajaa tasaiseen tahtiin. Varsinkin pienten kerrostaloasuntojen, kuten kaksioiden kauppa käy vilkkaana”, kertoo kiinteistönvälittäjä Taija Hannula Turun seudun OP Kiinteistökeskuksen Naantalin toimipisteestä.

OP Kiinteistökeskuksella on vankka tuntemus Naantalin asuntomarkkinoiden kehityksestä. Tällä hetkellä OP Kiinteistökeskuksen markkinaosuus Naantalissa on yli 20 prosenttia.

”Tällä hetkellä markkinat ovat uudessa tilanteessa, kun yksi vanha välittäjä on Naantalista poistunut. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon tulee meidänkin markkinaosuuteemme ensi vuoden aikana kasvamaan”, toteaa kiinteistönvälittäjä Markku Oksanen Turun seudun OP Kiinteistökeskuksen Naantalin toimipisteestä.

Jo vuosia Naantalin keskustan ja keskustan lähiympäristön asunnot ovat olleet erityisen kysyttyjä. Vaikka keskustaan rakennetaan jatkuvasti myös uusia asuntoja, kysyntä ylittää silti tarjonnan.

Pääasiassa keskustaan hakeutuvat kahdenlaiset ihmiset.”Toisaalta vanhemmat ihmiset etsivät katutasossa tai ensimmäisessä kerroksessa olevia asuntoja, ettei olisi kauheasti portaita kiivettävänä.” ”Toinen ryhmä on muualta Suomesta, esimerkiksi pääkaupunkiseudulta, tulevat ja kakkosasuntoa etsivät. Naantalin maine kesäkaupunkina on erinomainen ja monet hankkivatkin Naantalista ikään kuin kesämökin keskeltä kaupunkia”, Hannula kuvailee.

Myös perheille Naantalissa on hyviä vaihtoehtoja. Ympäri Naantalia rakennetaan tällä hetkellä useita kohteita, joten myös isompia kerrostaloasuntoja alkaa olla saatavilla. Perheille Naantali onkin oiva vaihtoehto. ”Yhteydet esimerkiksi Turkuun ovat hyvät, mutta hintataso varsinkin omakotitaloissa on Turkua edullisempi”, Hannula toteaa. Perheiden kaipaamat peruspalvelut ovat Naantalissa hyvällä tasolla. Lapsille löytyy harrastuksia ja muuta ajanvietettä runsaasti. Toisaalta Turku on vain muutaman minuutin ajomatkan päässä.

Asukkaita kanta-Naantalissa on n. 15 000 asukasta ja koko kaupungin alueella asuu noin 19 000 ihmistä. Naantalin asukasmäärä on jo pitkään ollut kasvussa, ja uusia tonttialueita kaavoitetaan jatkuvasti. Luonnonmaa tulee olemaan yksi kasvun painopisteistä. Uusimpana siellä on valmistumassa Santalantien asemakaava-alue, josta onkin jo muutama tontti myyty. ”Vaikka alue onkin loma-asuntopainotteinen, myös uusille vakituisille asukkaille löytyy hienoja rakennuspaikkoja”, muistuttaa Oksanen.

”Meidän asunto- ja tonttivalikoimamme on helppo käydä tarkistamassa pankki- tai vakuutusasioita hoidettaessa. Meidät löytää ydinkeskustasta, Osuuspankin yhteydestä”, vinkkaa Markku Oksanen.

Kommentoi