Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Kiinteistönvälittäjän Uuden Vuoden ennustukset

Teimme hieman ”taikoja” jo hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta jotta voimme paljastaa näin vuoden viimeisessä Asumisen ja rakentamisen viikkoliitteessä mitä asuntomarkkinoilla pian tulee tapahtumaan.

Uusi vuosi lupaa paljon hyvää asunnonvaihtajille, erityisesti Turun seudulla. Turun alueen talousveturin, Pernon telakan omistus on nykyään niin hyvissä käsissä kuin vain toivoa sopii ja laivarakentamisen tulevaisuus on turvattu hyvin pitkäksi ajaksi.

Telakka ja laivanrakennuksen alihankkijaverkosto investoivat kiivaasti kiinteistöihinsä ja hankkivat lisätilaa mistä vain löytävät. Tästä seuraa jo loppusyksyllä alkaneen koko Turun talousalueen väestön reipas tulevaisuuden uskon kohoaminen.

Vuonna 2014 alavireisesti sujunut asuntokauppa lähtee käyntiin aivan uudella rytmillä viimeistään keväällä. Kun työvoimasta on taas runsaasti kysyntää, hälvenevät ihmisten huolet työpaikkojensa säilyttämisestä ja pari vuotta patoutunut tarve kodin vaihtoon on viimein ajankohtainen ja kun samaan aikaan tarjonta on runsasta ja hintatasokin kohtuullinen, ei kauppojen syntymistä voi estää, ja kukapa sellaista edes haluaisi.

Kesästä tulee säidenkin puolesta erinomainen; ensin kuiva ja lämmin loppukevät ja sen päälle pieni piristävä sadekausi saavat luonnon puhkeamaan lähes ennennäkemättömän vehreäksi jo hyvissä ajoin ennen Juhannusta. Kun taloustilannekin on taas kääntynyt nousu-uralle ja hienot kesälomailmat alkamassa, käynnistyy vapaa-ajan asuntojen kaupanteko vilkkaampana kuin vuosiin. Myytävien kesämökkien valikoima on parina edellisenä ”säästökesänä” kertynyt mittavaksi, joten kesän aikana tehdään kauppoja ennätystahtiin.

Syksyllä alueemme taloustilanne alkaa olla jo niin hyvälle tasolle vakiintunut, että voidaan sanoa vanhojen hyvien aikojen palanneen. Asuntokauppa rullaa tasaiseen tahtiin, hintataso on vakiintunut maltilliseksi joten vuoden päästä todetaan ainakin asuntomarkkinoiden osalta että Turun seudulla kaikki hyvin.

Kiinteistönvälitysalan kilpailutilanne muuttuu vuoden loppua kohti mielenkiintoiseksi kun muutoksen Lakiin kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä tehdyn muutoksen voimaantulo alkaa lähestyä. Seuraavassa vuodenvaihteessa, vuoden 2016 alusta alkaen välitysliikkeen palveluksessa ja sen jokaisessa toimipaikassa välitystehtäviä suorittavista vähintään puolella on oltava kiinteistönvälittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys ja muillakin välitystehtäviä suorittavilla on oltava tehtävän edellyttämä riittävä ammattitaito.
Asunnonvaihtajan oikeusturvan kannalta tämä lakimuutos on iso harppaus oikeaan suuntaan, sillä onhan asuntokaupoissa useimmiten kyse tavallisen ihmisen miltei kaikesta varallisuudesta. Ihmisten on voitava luottaa että heidän omaisuutensa kaupat ovat osaavissa käsissä ja nyt viimein myös lainsäädäntö tukee tätä.

Kiinteistönvälitysalalla tulee olemaan ennennäkemättömän vilkas kouluttautumisbuumi, kun Turun seudullakin tällä hetkellä yli puolet välitysalalla työskentelevistä henkilöistä on työssä sellaisessa toimistossa jossa uuden lain vaatimus ei täyty.

Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksessa on toki osaamis-asiat kunnossa, ja sen ovat myös asiakkaat havainneet. Meidät on todettu jo useana vuotena Turun seudun luotettavimmaksi kiinteistönvälitystoimistoksi (Taloustutkimus/ Turku tänään 2014).

Koko valtakunnallinen OPKK-ketju on myös Suomen luotetuin välitysliike sekä Taloustutkimuksen että Valittujen Palojen ”Luotetuin merkki” tutkimuksen mukaan.

Oikein erinomaisen menestyksekästä vuotta 2015 toivottaa

Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus!

Kommentoi