Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Keskustan asuntokauppa vetää Turussa

Keskusta-asunnot menevät tällä hetkellä suhteellisen hyvin kaupaksi, vaikka lähiöissäkin on tarjolla hyvä valikoima hyväkuntoisia ja tilavia perheasuntoja.

”Keskusta ja vanhat ruutukaava-alueen laitamilla olevat alueet vetävät tällä hetkellä. Kysyntää keskusta-asunnoista on huomattavasti enemmän kuin tarjontaa”, kertoo kiinteistönvälittäjä Maija Kakko Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksesta.

Hän uskoo, että runsas kysyntä tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa myös koko Turun keskustan elävöitymiseen.

”Varmasti keskusta elävöityy, kun ihmiset haluavat asua keskustassa. Ihmisten hakeutuminen takaisin keskustoihin on jo nähtävillä muualla maailmassa. Ainoa ongelma tällä hetkellä on se, että uudisrakennuksia ei ole kauheasti tarjolla tai hinnat ovat niin kovia. Yleinen taloustilanne puolestaan sanelee sen, että hintakuplaa ei pääse syntymään”, Kakko toteaa.

 

Keskustaan ihmisiä vetää palveluiden läheisyys. Se on kriteerinä monelle keskusta-asujalle jopa tärkeämpi kuin itse asunnon kunto, varustelu tai asunnon ikä.

Keskustan ja lähialueen perinteisiltä asuinalueilta kuten Martista asuntoa etsivät ovat selvästi omanlaisensa asiakaskunta.

”Vanhoja taloja etsivät hakevat sijainnin lisäksi vanhan asunnon fiilistä. Leveitä ikkunalautoja, korkeita huoneita, kivoja pihoja ja muuta, mitä uudemmista asunnoista puuttuu.”

”Keskustaan muuttavat takaisin ne ihmiset, joiden lapset ovat jo muuttaneet omilleen ja toisaalta nuoret aikuiset asuvat keskustassa. Jonkin verran myös lapsiperheet etsivät keskusta-asuntoja esimerkiksi ruotsinkielisten koulujen sijainnin vuoksi”, Kakko kertoo.

 

Joitain asunnonetsijöitä saattaa pelottaa keskusta-asuntojen hinta. Koska valtaosa keskustan rakennuskannasta on vuosikymmeniä vanhaa, isoja remontteja saattaa olla tulossa. Kakko kuitenkin muistuttaa, että isojakaan remontteja ei kannata pelätä.

”Vanhoissa taloissa on se hyvä puoli tietenkin, että kun remontit on tehty, niissä saa asua rauhassa. Mutta vaikka isoja remontteja esimerkiksi putkistoon olisikin tulossa, siinäkin tapauksessa haittavaikutus asumismukavuuteen on hyvin lyhytaikainen.”

”Jos kuitenkin on muuten varaa taloon, ei isoja remontteja kannata pelätä. Isoja remontteja kannattaa ajatella investointina, koska asunnon arvo varmasti nousee remontin jälkeen”, Kakko sanoo.

Kommentoi