Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Keittiö on kodin sydän

Keittiö on kodin sydän myös asuntokaupassa. Keittiön merkitys on vuodesta toiseen tärkeä sekä asunnon myyjien että ostajien mielestä.
Keittiön merkitys asuntokaupoissa on vuodesta toiseen tärkeä sekä asunnon myyjien että ostajien mielestä.
– Asuntoa ostettaessa keittiön merkitys on suuri. Keittiö vaikuttaa ostopäätökseen, kylpyhuoneen ohella, enemmän kuin mikään toinen huone. Esimerkiksi olohuone on paljon helpompi muuttaa oman maun mukaiseksi. Keittiö on hankalampi ja kalliimpi muuttaa, jos se ei vastaa lainkaan omia toiveita, kertoo kiinteistönvälittäjä Anne Konstari Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksesta.
Nykypäivänä keittiön merkitys asuntokaupassa on jopa tärkeämpi kuin ennen. Television ruokaohjelmat ja ruuanlaittobuumi ovat lisänneet keittiön arvostusta. Monet haluavat yhdistää ruuanlaiton yhdessä olemiseen.
Ostajat myös arvostavat valmista laatua. Mitä laadukkaampia ja parempikuntoisia keittiön tasot ja pinnat ovat, sitä halutumpi keittiö ja koko asunto ovat.
– Keittiön pohjaratkaisulla on suuri merkitys. Tällä hetkellä pinnalla ovat avokeittiöt ja saarekkeet, Konstari toteaa.
Keittiön käyttöä mietitään tarkkaan jo ostovaiheessa. Vanhoissa taloissa ostajat miettivät usein voiko seinän olohuoneen ja keittiön väliltä poistaa, sillä monet arvostavat avaruuden tuntua. Myös valaistus on olennainen osa keittiötä.
– Keittiössä tehdään ruokaa, joten valaistuksen tulee olla kunnollinen ja riittävä. Monet haluavat keittiöönsä myös neutraaleja värejä. Se on usein tärkeä asia. Esimerkiksi räikeät tapetit on helppo vaihtaa, mutta esimerkiksi keittiön kaappien vaihtaminen on aika työlästä, jos niiden väri ei miellytä, Konstari muistuttaa.
Asunnon myyjän kannalta tärkeintä keittiössä ovat kuitenkin perusasiat.
– Siisteys ja puhtaus ovat ehdottomasti tärkeimmät yksittäiset asiat, josta kannattaa pitää huolta. Sen takia monet katsovatkin uuniin, koska se kertoo, kuinka siistiä keittiössä todella on.

Kommentoi