Turvallista asuntokauppaa

MAINOSBLOGI | Turvallista asuntokauppaa

Kaarinasta löytyy asunto jokaisen tarpeisiin

Viime marraskuussa julkistetussa kuntabarometrissä Kaarina arvioitiin Suomen miellyttävimmäksi paikaksi asua. Asuntoalan ammattilaisten mukaan yksi Kaarinan selkeä vahvuus on monipuolisuus, mikä näkyy myös asuntoa hankittaessa. Koska Kaarinassa ei ole yhtä selkeää keskustaa kuin Turussa, asutus hajaantuu. Kaarinan pienet asuinkeskittymät tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja asuntoa etsiville.

”Täällä on useita pienempiä alueita, esimerkiksi Piikkiö ja Littoinen. Se tuo vaihtoehtoja myös asuntokauppaan. Suurin osa Kaarinan asunnoista on omakoti-, tai rivitaloja, mutta täällä on myös kerrostaloja, jokaiselle jotain”, kertoo kiinteistönvälittäjä Ilpo Norri Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen Kaarinan toimipisteestä.

Kaarinan vetonauloja ovat muun muassa rauhallisuus ja luonnonläheisyys.

 

”Kaarinaa ei varmaan ensisijaisesti mielletä merenrantakohteeksi, mutta rantatonttejakin Kaarinassa on”, toteaa kiinteistönvälittäjä Kai Kölhi.

Välittäjät pitävät Kaarinan asuntotilannetta hyvänä, mutta yksi selkeä puute kuitenkin löytyy. Pienten kerrostaloasuntojen määrä ei nykyisellään tyydytä kysyntää. Tällä hetkellä Kaarinaan rakennetaankin lisää juuri kerrostaloja.

”Pieniä kerrostaloasuntoja hissillisistä taloista, kaksioita ja kolmioita, tarvitaan enemmän. Varsinkin vanhempi väki, joka vaihtaa omakotitalosta pienempään asuntoon, on selkeä kohderyhmä sellaisille asunnoille. Viime vuosina Kaarinaan on alettu rakentaa lisää kerrostaloja, mutta tällä hetkellä kysyntä on edelleen tarjontaa suurempaa. Yhä useampi pohtii myös oman asunnon myymistä ja muuttamista vuokralle keskustaan palveluiden lähelle. OPKK:lla on muuten tarjolla Kaarinan ydinkeskustassa hyvä valikoima uusia asumattomia vuokra-asuntoja ”, Kai Kölhi kertoo.

Vaikka Kaarinassa on hyvät edellytykset asuntokaupoille niin ympäristön, harrastusmahdollisuuksien kuin koulujenkin puolesta, suurin osa asunnonetsijöistä Kaarinassa on paikkakunnan sisällä muuttavia.

”Kaarinassa muutetaan kaupungin sisällä tai sitten Turusta muutetaan tonttien perässä.
Muualla Suomessa Kaarina voisi tuoda itseään enemmän esille. Vaikka Kaarina on rauhallinen paikka asua, Turunkaan keskustaan ei ole kuin kahdeksan kilometriä”, Norri muistuttaa.

”Kun etsit uutta kotia Kaarinasta, tai haluat myydä nykyisesi, ota ihmeessä yhteyttä paikkakunnan osaavimpaan ja luotetuimpaan välitysliikkeeseen. Meillä syntyy parhaat kaupat Kaarinassa!” muistuttavat Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen kiin¬teistönvälittäjät Kai Kölhi, Ilpo Norri ja Minna Särkkä.

Kommentoi