Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Valoa, marraskuu!

Pimeys kietoutuu talon ympärille. Marraskuu on syvimmillään nyt. Tuntuu siltä, että pimeä maa nielee kaiken valon. Nyt on siis oivallinen hetki tarkistaa ulkovalojen riittävyys. Jos talomme olisi rakennettu haja-asutusalueelle, ulkovalaistus näyttäisi naurettavalta eli  aivan riittämättömältä. Eniten valoa pihaamme tuo katuvalaistus, eli kiitos kuuluu kaupungille. Jos joku aikoo valaista pihansa epäsuorasti, vaikka puista tai talosta heijastamalla, tarvitaan siihen melkoisesti valotehoa. Tuntuu siltä, että meidän ulkovalot eivät pysty valaisemaan edes itseään. Asiaa on tietysti helppo korjata erillisillä ulkovaloilla, jos on pistorasioita mihin niitä kytkeä.

 

IMG_0031 IMG_0032 IMG_0035

 

IMG_0030 IMG_0034

Toisaalta on aika hyvä ajatus toteuttaa valaistus näinkin. Jouluvalot ovat mukavan näköisiä ja niistä saatava valo on tunnelmallisen keltaista. Värit tietysti näkyvät ihan väärän värisinä, mutta mitä siitä. Ei täällä pimeydessä muutenkaan mitään värejä näe.

Suihkukaappiakin käytiin katsomassa ja paras vaihtoehto oli tämänlainen IDO Showerama. Ainoa huono puoli on hinta niin kuin usein (aina) on. Kiihkeimmästä rakennusvaiheista alkaa olla sen verran aikaa, että hinnatkin alkavat kiinnostaa. Silloin kun postiluukusta tulee joka viikko kymmenillätuhansilla laskuja, ei tonnin tai parin suihkukaappi tuntuisi missään. Nyt tuntuu, joten akvaario jäi kauppaan tarjoushinnasta huolimatta. Koitin kyllä 399.- kaappiakin, mutta siitä jäi käteen suihkuhana tutustumiskäynnin aikana, joten kiinnostus sitä kohtaan lopahti ainakin hetkeksi.

 

IMG_0023

 

Ilosta ja aurinkoista marraskuuta kaikille! Unohtakaa epäsuorat päivänvalot ja laittakaa kynttilät palamaan.

 

IMG_0027

Kuvat: Antti Kontula

Kommentoi