Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Terassi vol. 3

Näin se homma taas etenee. Viimeisen viikon työsaldo on ollut melko pyöreä nolla. Sain sentään rungon valmiiksi. Minun kohdallani asia on niin, että oikeiden töiden ja lasten kanssa touhuamisen lisäksi, ei paukkuja jää paljoakaan rakennushommiin. Hämmästyneenä seurailen kun naapurit tulevat rakennuksilleen neljän jälkeen ja jaksavat naputtaa iltaan saakka. Tätä toistetaan sitten muutama vuosi ja jotkut vielä kauemmin.

No oleellisin on hoidettu, eli terassin kansilaudat haettu. Ensin maanantaina ajoin Byggmaxiin toteamaan, että 28 x 95 lautaa ei löydy kaupasta riittävästi. Siitä sitten Bauhausiin toteamaan sama homma. Takaisin Byggmaxiin ostamaan 28 x 120 lautaa. Myyjän jutustellessa tuli ilmi, että 28 x 95 lautaa saisi seuraavana päivänä. No uudestaan tiistaina hakureissulle. Lastasin peräkärryyn 420m lautaa, jonka paino hieman mietitytti. Riittäisikö kärryn kantokyky? Myyjä kertoi laudan painoksi 2,5kg/m. Lasti siis painoi noin 1050kg. Osa laudoista oli höyhenen keveitä ja osa painoi moninkertaisesti. Vettäkö niissä on niin paljon? No onneksi lautoja ei myydä kilohinnalla.

 

Hintaa laudalla oli 1,29€/m, joten koko läjän hinnaksi tuli 541,80€. Siihen päälle sitten vielä ruuveja noin 1500kpl.  Rungon hinta taisi olla noin 350€, joten terassille tulee hintaa noin 1000€, joka on rakentamisen perusyksikkö. Kaikki maksaa vähintään tonnin. Neliöhinta on terasille siis 25€/m2 itse tehtynä. Talotehdas tarjosi terassia muistaakseni hinnalla 100€/m2. Taas säästettiin rahaa.

IMG_0069 IMG_0070 IMG_0072

 

Nämä laudat ja vähän enemmänkin pitäisi nyt naputella paikoilleen. Mielummin kyllä naputtelisin vaikka Yyterissä leijalaudalla, niin kuin pari viikkoa sitten. Koitan lähiaikoina naputtaa myös talon hintaa vähän paperille tai siis näytölle.

 

IMG_0066 IMG_0063

 

Kuvat: Antti Kontula ja Kirsi Niittonen

Kommentoi