Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Terassi, se ei valmistu ikinä.

Oikein kun ottaa tarkasti kuvan tai katsoo sisältä ulos, se näyttää valmiilta. Puuttuvan laudoituksen saan näppärästi jäämään sohvan selkänojan taakse. Myös pihalla kyykkimällä voi kuvitella terassin olevan valmis. Poissa silmistä, eli poissa mielestä. Eikös niin? Eikä sitä terassia talvella mihinkään tarvita.

 

IMG_0001 IMG_0010

 

Tosiasiassa kiinnostus naputteluun laski lämpötilan kanssa yhtä aikaa. Jäisiä lautoja kun ei ole mukava käsitellä. Ruuvitkin uppoavat siihen ihan huonosti. Jäisistä laudoista lähtee tikkuja ruuvin kannan mukana. Enkä todellakaan aio tehdä erillisiä upotuksia ruuvin kannoille. Viikonlopuksi on tosin luvattu plussakelejä, joten ehkä naputtelu taas maistuu. Homma vaan on yksin aivan älyttömän hidasta, eikä usean tunninkaan rehkimisellä saa montaa lautariviä aikaiseksi. Niin ja terassi näyttää siis oikeasti tältä. Tarkkasilmäinen saattaa huomata rakennelmassa melkoisen virheen, jonka korjaamiseen saa käyttää taas muutaman lisätunnin. Virhe on kyllä ajatusvirhe, sillä laudoitus oli jossain suunnitelmassa tarkoitus tehdä toisinpäin. Siitä rungon rakenteeseen jäi pikku virhe. Mutta jos sitä kukaan ei huomaa, niin sitten en kerro.

 

IMG_0003

IMG_0006

IMG_0012

IMG_0010

 

IMG_0014

Onhan tuo terassi oikeasti ihan hyvällä mallilla, eikä siinä kovin kauaa mene valmiiksi tehdessä. Pitää sekin silti tehdä. Ehkä siis viikonloppuna.

Kuvat: Antti Kontula

Yksi vastaus artikkeliin “Terassi, se ei valmistu ikinä.”

  1. Cfline

    Toivottavasti terassi valmistuu pian! Hyvältähän se näyttää ja itse en ainakaan mitään virheitä nähnyt 🙂


Kommentoi