Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Sisustus: saunaan!

Yleensä sauna tehdään ensimmäiseksi. Meillä se tehtiin, jos nyt ei viimeiseksi, niin ainakin vasta muuton jälkeen. Tosiasiassa olemme aika huonoja saunojia. Itse en tykkää käydä saunassa muuten kuin lenkin jälkeen. Nyt ei ole pahemmin tullut lenkkeiltyä, joten enpä ole siis saunaakaan kaivannut. Luulisi siis, että meille tulisi niin simppeli sauna kuin mahdollista. Minä taas tykkään tehdä saunaa ja siihen on mukava keksiä jotain erikoista. Edellisessä talossa tein lauteet tuijasta, joka tuoksuu aivan mahtavalta saunottaessa. Lisäksi siellä oli kaksi kiuasta, puu ja sähkö.

Nyt halusin laittaa erillisillä ohjauspaneelilla varustetun lauteisiin upotetun kiukaan. Vielä kun K-raudasta löytyi Harvian Cilindro sopuhintaan 299.-, niin asia oli selvä.
IMG_3317
IMG_3325

 

Kiukaaseen sai lisäksi valokauluksen, joten saunan valaistuskin ratkesi samalla. Seinien ja katon paneeliksi valitsin sormipaneelin, joka on oikein mukavan näköistä. Huonoa siinä on se, että hukkaa tuli noin 40%. Paneelia ei saanut kun 2,4m pituisena. Eikä sitä ostettaessa tullut mieleen, ettei vajaita lautoja voi oikein käyttää mihinkään.

 

IMG_3311

Lauteiksi tuli lämpökäsiteltyä mäntyä 185mm leveänä. Se tuntuu todella miellyttävältä ja näyttää hienolta. Asennuskin onnistui nopeasti. Lauteiden alle jäi ns. siivousvalo, joka sekin näyttää ihan mukavalta.

IMG_3309

IMG_3308

 

Talo alkaa siis olla valmis saunankin puolesta. Vaikka oikeasti saunasta puuttuu vielä ikkunalistat ja ovilistat.

 

Kuvat: Antti Kontula

Yksi vastaus artikkeliin “Sisustus: saunaan!”

Kommentoi