Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Sisustus: Porataan pesualtaita

Olen jo vuosia sitten päättänyt, että joskus meille tulee jotain Durat-materiaalista. Durat on polyesteripohjainen muovimateriaali, jonka raaka-aineesta 30% on uusiomuovia ja täysin kierrätettävissä. Tasoja ja altaita on myös helppo pitää puhtaana, sillä ne ovat saumattomia. Tasot valmistetaan Rymättylässä sijaitsevalla tehtaalla ja ovat siten meidän tavoittelemaamme lähirakentamista parhaimmillaan. Tuotteet valmistetaan mittojen mukaan, joten ne saa juuri tilaan sopivaksi. Altailla on kuitenkin tietyt vakiomitat.

Aloitin allasprojektin vuoden 2014 kesäkuussa käymällä Duratin esittelytiloissa Turun keskustassa, poliisilaitoksen vieressä. Ulla Tuominen Duratilta esitteli minulle materiaalit ja vaihtoehdot. Lähetin pohjapiirustukset ja paluupostissa sain altaiden tarkistuskuvat. Mitoissa oli hieman tarkennettavaa, sillä ne piti tietysti tarkistaa valmiista seinistä. Pelkkiin kuviin ei voinut luottaa, sillä toinen taso tuli seinästä seinään ja välystä ei ollut kuin muutama milli. Olisi aika ikävää, jos allastaso ei mahtuisi sille kuuluvalle paikalle. Yläkerrassa mitat eivät olleet niin tarkkoja, sillä taso tuli kaapiston päälle. Heikki Karppinen Duratilta otti yhteyttä kalustetoimittajaan (Kalustetukku, Ravattula) ja varmisti sieltä kaapien rakenteen. Tasojen toimitus sovittiin joulukuuhun, jolloin myös kalusteet olisivat asennettu.

Tasot sopivat ongelmitta paikoilleen. Ainoa asia, joka jäi askarruttamaan oli ylivuotoventtiilin sijainti. Se oli niin lähellä hanaa, että mietin, mahtuuko. Ei mahtunut. Ei millään. Kaikkea mahdollista yritettiin. Putkimies taisteli urhoollisesti niiden kanssa, mutta turhaan. Hana oli liian lähellä reunaa.

Siitä alkoi surkuhupaisa tarina, joka ei ole vieläkään päättynyt. Lukuisia puheluita Duratille, sähköposteja, lupauksia, unohduksia, sairaslomia ja pahoitteluja. Altaisiin luvattiin siis tehdä uudet reiät ja tulpata vanhat. Siinä heilahti kolme kuukautta ja nyt ollaan siinä pisteessä että putkimiestä odotellaan asentamaan uudet ylivuodot.

 

IMG_0210

Kuvassa näkyy vanha ylivuoto, johon siis putki ei mahdu. Siihen liimattiin tulppa, joka sitten hiottiin.

IMG_0212

IMG_0214

 

Altaan toiseen reunaan porattiin uusi reikä, johon pitäisi mahtua ylivuotoputki.

IMG_0215

 

Paikat ovat lähes huomaamattomat, joten työn jäljessä ei ole mitään huomauttamista. Muuten sanomista kyllä on. Yksityisasiakkaat eivät taida olla kovin kiinnostava kohderyhmä yhtiölle, sillä kolme kuukautta on ihan käsittämätön aika tällaisen korjauksen tekemiselle. Kuitenkin otin yhteyttä yhtiöön lukuisia kertoja. En tiedä mitä olisin voinut tehdä enää enemmän. Kerroin jopa kirjoittavani talon rakennuksesta ts-koti sivustolle blogia.

Entäpä jos ongelma olisikin ollut pohjaventtiilissä. Olisimmeko olleet kolme kuukautta käyttämättä altaita? Tai jos olisimme rakentaneet taloa toiselle puolelle Suomea. Nyt talomme oli sentään tasojen korjaajan työmatkan varrella.

Jostain kumman syystä pidin palvelua silti ihan hyvänä, ehkä olen vain niin ihastunut kyseiseen materiaaliin, sillä se on todella miellyttävän tuntuista ja näköistä. Myös Duratin kanssa asioiminen oli poikkeuksetta helppoa ja miellyttävää. Mitään ei vain tapahtunut.

Tämän hintaisissa tuotteissa palvelun täytyy pelata loppuun saakka. Ongelmana oli siis after sales marketing. Talon rakentajalla on aika paljon muutakin hommaa kuin soitella parin reiän takia kuukausikaupalla. Taisimme olla liian pieniä asiakkaita.

 

Kuvat: Antti Kontula

Yksi vastaus artikkeliin “Sisustus: Porataan pesualtaita”

  1. muovia saa muualtakin

    Kierrätysmuovista valmistettu tuote durat, yritys Rymättylässä Tonester. Kokemuksesi yrityksestä on sama kuin muillakin asiakkailla kautta aikojen. Tuote hyvä,mutta eivät osaa pyörittää yritystä niin kuin kuuluisi. Meiltä löytyy useampi heidän tuotteensa, ja tietoa Tonesterin tavasta toimia yli kymmeneltä vuodelta.


Kommentoi