Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Sisustus: Parkettia pellon päälle

Viimeinkin viimeinen viime kesäkuussa hankittu parkettipaketti on löytänyt paikkansa talossa. Kaikki lattiat on asennettu. Tarkalleen ottaen yläkerran aulasta puuttuu noin kolme senttiä parkettia reunasta. Alakerran lattian asentaminen oli hieman haasteellista. Aikaa siihen ei mennyt tosin kuin kaksi työpäivää. Haaste tuli siitä, että se piti asentaa niin aikaisin. Halusimme nimittäin lattian kalusteiden alle. Parkettina meillä on mattavalkolakattu saarni. Ehkä vähän turhan muodikas, mutta hyvännäköinen.

Valkolakattu saarni

Lattia piti suojata erityisen hyvin asentamisen jälkeen, sillä talossa kuljetaan vielä pitkään turvakengät jalassa. Yläkertaan lattian alle tuli tavallinen solumuovi, jonka tehtävä on kaiketi toimia äänieristeenä. Saumat teippasin limittäin. Alakertaan tulikin sitten betonilattialle tarkoitettu alusmateriaali, Provent. Tuotteen esittelyvideon perusteella lattian alusmateriaalilla on valtava merkitys lähes kaikelle. Tuotteen patentoidun micropumping -teknologian ansiosta ilma pääsee kiertämään lattian alla. Parketilla kun kävelee, niin reunoista pöllähtelee betonipölyä. Pumppaus siis toimii. Toivottavasti betonipöly loppuu joskus…

 

IMG_5001

 IMG_5000

 

 

Asensin alusmateriaalia yhden rivin, jonka päälle parkettia ja aaltopahvi suojaksi. Näin etenin koko alakerran. Lopuksi jäi mietityttämään se, että mitä järkeä oli asentaa lattia kalusteiden alle? No ainakaan listoja ei tarvitse asentaa. Lattian vaihto uuteen vaatiikin sitten  koko keittiön purkamisen. Ajatus siitä, että lattia peittää koko alakerran tuntuu hyvältä. Jos vaikka haluamme vaihtaa keittiön paikkaa talossa. Jepulis.

 

Kuvat: Antti Kontula

Kommentoi