Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Pihatöitä: 1. näytös

Kadut pölisevät, linnut laulavat ja kevät etenee. Aika siis aloittaa pihatyöt. Kävimme viikonloppuna Piha & Puutarha -messuilla tutustumassa aiheeseen. Tavoitteena meillä oli saada jonkinlainen käsitys siitä mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon pihaa tehdessä. Kaipasimme lisäksi jonkinlaista kontaktia pihasuunnittelijaan, joka voisi auttaa meitä.

Messuilta ei jäänyt käteen kuin mahdollinen pihasuunnittelija ja yksi kivimyyjä lupasi tulla käymään tontilla. Rakennusprojektin aikana olen huomannut, että tällaiset lupaukset on tehty rikottaviksi. Siirtonumikkoja tarjoava yritys kertoi, että 300m2 nurmea maksaa 3,10 euroa/m2 ja rahti 300 euroa. Itse asennukseen menee noin työpäivä. Meille ei kyllä ihan vielä nurmikkoa laiteta.

 

IMG_0244

 

IMG_0243

IMG_0176

 

Yllä olevat kasat pitäisi levittää pihalle kuvassa näkyvällä kuormaajalla. Kuormaajan kuski näkyy takana. Silkkaa lapsityövoimaa siis. Onneksi on noita lapsia, joten työvoiman saanti on taattu. Oikeasti meillä lapset tekevät rakennustöitä vain silloin kun haluavat. Usein eivät halua. Paitsi pienimmät.

Jos oikeasti tietäisi mitä pihaan halutaan, olisi helpompaa suunnitella pihaa. Nurmikkoa, asfalttia, kivetyksiä ja terassi. Ei pitäisi olla vaikeaa. On se.

IMG_0249

IMG_0245

 

IMG_0182

 

 

Kuvat: Antti Kontula

 

Kommentoi