Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Pientä laittoa…

Talossa on asuttu kuukausi ja hommat ovatkin melkein pysähtyneet. Ehkä pieni hengähdystauko rakentamisesta onkin paikallaan. Pieniä ja vähän isompia paikkoja on kuitenkin vielä kesken. Listat ovat sentään laitettu paikoilleen (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Laitteet toimivat moitteetta. Netti tosin hieman kiukuttelee vielä. Päätin kuvata kaikki vastaantulevat talon sisäpuoliset kohdat, joissa on jotain laitettavaa vielä. Kyllähän niistä aikamoinen lista tuli. Pitääpä laittaa hihat heilumaan. Hiki tulee pelkästä ajatuksesta.

 

IMG_5153

Kaikki kaapit ovat vielä ilman liukuovia. Ovet on kyllä tilattu, mutta eivät ole vielä saapuneet kohteeseen. Kaappeja onkin paljon kätevämpi käyttää ilman ovia. Ulkonäkö on kyllä aika karu.

IMG_5157

Yläkerrassa ei ole vielä suihkua. Sinne on tulossa suihkukaappi, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Eipä olla kyllä etsittykään. Suihku helpottaisi kyllä elämää. Ei tarvitsisi viuhahdella niin paljon kerrosten välillä.

IMG_5160

IMG_5158

Kaikki kaapit ovat vielä säätämättä, kuten kuvasta näkyy. Säätö ei kyllä ole kummoinen homma, mutta homma kumminkin.

IMG_5159

Porrasaukosta irtosi lista tyyliin: lapsi rikkoi sen. Koitin alunperin naulata niitä viimeistelynaulaimella, mutta lista saattoi hajota täysin arvaamatta. Päätin siis liimata ne, mutta eipä sekään tainnut olla paras idea.

IMG_5163

Vessoista puuttuu altaiden ylivuotoventiilit, sillä ne ovat todella ahtaat, eikä putkimies saanut letkuja mahtumaan niihin. Roiskuva vesi sujahtaa kätevästi kaappiin kastellen sen. Asia on hoidossa, mutta ei kunnossa.

IMG_5164

Kodinhoitohuoneesta puuttuu välitilan pinnoitus, joka olisi tarkoitus tehdä samalla hartsipinnoitteella kun wc:t.

IMG_5169

Yksi oviaukko odottaa viimeistelyä. Sitä ei oikein viitsi tehdä ennen kuin liukuovet on saatu paikoilleen. Liukuovet taas ovat vasta tuloillaan.

IMG_5170

Keittiön ja ulkoseinän väliin jää mielenkiintoinen rako, joka pitäisi tukkia jollain. En ole vielä yrittänyt.

 

Kuvat ja puutteet: Antti Kontula

2 vastausta artikkeliin “Pientä laittoa…”

  1. Päivi

    Mistä nuo teidän vaatekaapit on? Minkähänhintaiset?


  2. Antti Kontula

    Rungot Ikeasta ja liukuovet Roiniselta.


Kommentoi