Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Nurmikko.

Keväällä pohtiessamme nurmikkoa olimme päätymässä siirtonurmikkoon. Puutarhamessuilla meidät saatiin vakuuttuneiksi sen ylivoimaisuudesta. Hinta määräytyi neliömäärän mukaan, joten meidän noin 300m2 nurmikon hinnaksi olisi tullut 3 euroa/neliö. Lisäksi päälle tulisi kuljetuskustannus, noin 300 euroa.

Reilulla tonnilla olisi siis saanut valmiin nurmikon muutamassa tunnissa. Edellisessä talossamme oli siirtonurmikko, joka oli asennettu joskus 90 -luvulla. Se näytti oikein hyvältä edelleen. Siirtonurmikon asennus pitää tehdä samana päivänä ja aikaa tähän kuluisi noin viisi tuntia.

Muutamat naapuritkin olivat laittaneet siirtonurmikon ja hyvältä ne näytti. Nopea käyttöönotto houkutteli kovasti.

Toisaalta siemenpussi ja lannoitteet maksavat reilun satasen, joten tässä on ehkä paras paikka säästää yli tonni rahaa. Mehän säästettiin. Jyrättiin, lanattiin kylvettiin, lannoitettiin, kylvettiin lisää ja kasteltiin. Nurmikon siemenet kylvettiin toukokuun lopussa ja kesäkuussa nurmi näytti tältä.

 

IMG_4705

 

Heinäkuussa se taas näytti tältä. Eli ihan hyvältä. Onhan siinä vieläkin paikattavaa, mutta käyttämään pystyy oikein hyvin.

 

IMG_5216

IMG_5218

IMG_5219

Kuvat: Antti Kontula

Kommentoi