Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Maalia pintaan

Vinha purkkiUsein kai talon maalaus tehdään ns. seuraavana kesänä tai kun on asuttu jo noin vuosi.
Minulla alkoi kesäloma ja talo nousee ilman sen kummempaa omaa panostusta, päätin siis hoidella tulevia hommia etukäteen. Idea lähti talon pitkillä sivuilla olevista telineistä, joista olikin jo juttua viimeksi. Telineet ovat Designtalon melko uusi patentti ja niistä lisää vielä myöhemmin.
Telineet

Juttelin työpäällikkömme kanssa telineistä ja hän kertoi niiden pysyvän paikoillaan muutaman viikon. Telineet ovat tietenkin tarkoitettu työntekijöille, mutta jos työmaalla ei ole ketään töissä, niin kaipa niitä voi lainata maalaushommiin. Selvisi ettei viikonloppuna olisi kukaan töitä tekemässä, joten päätin hoidella räystäiden ja kattotuolien päiden maalauksen perjantaina.
Vinha purkki

Maaliksi tai oikeammin puunsuojaksi valitsin Tikkurilan Vinhan. Toinen vaihtoehto olisi ollut öljymaali, mutta ohenteiden kanssa pelaaminen työmaalla, jossa ei ole edes vettä ei houkutellut. Pensselien pesu on tuskaa, jos sitä ei voi tehdä vedellä.
Vinha purkki
Purkki Vinhaa K-Raudasta ja pensseli heilumaan. Ostin 11.7 litran purkin ja pari tyhjää maalipurkkia käyttöastioiksi. Tyhjien maalipurkkien hinta 6,90 on tosin jo sellainen, että kannattaisi ostaa niihin maalit sisälle samalla. No en ole kuullut kenenkään koskaan ostavan tyhjiä purkkeja, mutta tulipahan kokeiltua.Pensseli heiluu

Sutiminen alkoi tasan kello 10 aamulla ja päättyi samaan aikaan illalla. Koko homma kesti siis saman verran kuin talon pystytys. Eikä kyse ollut siis todellakaan talon maalauksesta, vaan räystäslautojen ja räystäiden alapuolen maalaamisesta kahteen kertaan. No ehkä siinä säästi parin päivän nosturivuokran, mutta tuskin. Talon rakentamisessa ei oikein ole sellaista asiaa kuin säästäminen. Toiset asiat maksaa vähän enemmän kuin piti ja toiset paljon enemmän. Niin kutsuttu säästö voi syntyä vain hikoilemalla hitaissa hommissa.

Kuvat: Antti Kontula ja Tikkurila

Kommentoi