Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Lomalle: pyörällä Pariisiin

Vaikka onhan tässä lomailtu koko ajan. Nyt lomailu tarkoittaa poistumista työmaalta. Rakennustyöt hiljenevät reiluksi viikosi, sillä lähden pyöräretkelle. Pyöräretki ei ole kuitenkaan mikään perinteinen Ahvenanmaan kierros. Tarkoituksena on polkaista Helsingistä Pariisiin. Matkaa reissulle tulee noin 1200km ja aikaa tähän käytetään kuusi päivää. Matka taitetaan maantiepyörillä huoltojoukkojen seuratessa mukana.

 

Rynkeby

 

Ihan huvikseni en kuitenkaan sinne lähde polkemaan, vaan olen mukana pohjoismaisessa hyväntekeväisyyspyöräilyssä nimeltään Team Rynkeby. Team Rynkeby kerää rahaa syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi. Suomessa kaikki lahjoitetut rahat menevät Sylva ry:lle.  Mukana matkassa on 32 joukkuetta, joista kolme on Suomesta: Espoo, Helsinki ja Tampere. Turkulaisena kuulun Espoon joukkueeseen.

Olen ollut mukana reissussa kerran aikaisemminkin, vuonna 2013. Voin sanoa, että ihminen ei ole enää entisensä tuollaisen kokemuksen jälkeen. Tänä vuonna matkaan lähdetään torstaina 2.7.2015 Helsingin Narinkkatorilta klo 12.00. Tervetuloa seuraamaan lähtöä.

MTV3:n Huomenta Suomi haastatteli Team Rynkebytä.

Kuva 1

Kuvat: Harri Niemi ja Petri Vainio

Kommentoi