Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Kattotuolit tontille

Nyt tuntuu siltä, että viikko on aivan liian pitkä väli päivittää blogia. Viikossa kun on tapahtunut taas todella paljon. Ontelolaattojen asennuksen jälkeen maaurakoitsija tuli tekemään salaojat ja kattovesien viemäröinnin. Jonka jälkeen levitettiin sepelit, muotoiltiin tontin pintaa ja vietiin pois monta kuormaa savea. Tällä kertaa maa-aines päätyi Topinojalle.

Ennen rakentamista saimme kuulla monenlaisia tarinoita maaurakoitsijoista ja siitä, että he ovat ihan oma rotunsa. Meille valikoitui talokauppias Jukka Lamminpään suosituksesta (ja meidän kilpailutuksesta) Villartt Oy. Yritys on Ruskolainen kuljetus- ja maansiirtoalan osaaja. Meidän kokemuksemme ovat olleet hyviä, eikä mitään huomauttamista ole ollut. Tällaisessa projektissa on erityisen tärkeää aikataulujen pitävyys ja ne ovat pitäneet. Villartt taitaa olla ainoa paikallinen yritys meidän työmaalla tällä hetkellä. Kaikki muu on tullut pohjoisesta, Oulun suunnalta.

Kaivinkoneet työmaalla.
Kaivinkoneet työmaalla.

Maaurakoitsijan urakkatarjous oli 10800.-, joka oli siis työn osuus. Materiaalit ja maan pois viennit tulevat tähän päälle. Erityisesti saven pois kuskaamiselle tulee melkoisesti hintaa, 165.-/kuorma. Karkeasti laskettuna kuluja tulee toinen 10000.- tarvikkeista, murskeista ja kuljetuksista. Tarkempi erittely löytyy Talomme hinta -sivulta.

Eilen eli maanantaina 26.5 tulivat kattotuolit tontille. Päivällä kuljettaja soitti ja ilmoitti, että nyt tullaan. Sen kummempia toimia tämä ei minulta vaatinut. Muutama lava piti olla aluspuiksi. Käväisimme illalla katsomassa ja siellähän ne kattotuolit olivatkin siistissä rivissä parin lavan päällä. Talotoimitus on maanantaina 2.6.2014, joten ensi viikolla on varmaan taas paljon tapahtumia.Kattotuolit
IMG_0425
Kuvat: Antti Kontula

Kommentoi