Tehdään talo

BLOGIT | Tehdään talo

Autokatos: Rautaa rajalle

Autokatos alkaa olla valmis ulkopuolelta, vain yksi suuri detalji puuttuu. Muuri rajalle. Meidän katokset tulevat yhteen takaseinästä naapurin kanssa. Rakennusten väliin on rakennettava M-60 luokiteltu palomuuri. En tiennyt mitä se tarkoittaa, mutta pienen selvittelyn jälkeen tulin seuraavaan lopputulokseen: Palava auto ajaa päin seinää, eikä seinä saa hajota siitä. M tarkoittaa murskautumisen kestävää ja 60 tarkoittaa minuuttimäärää, jonka seinä kestää. Voin olla myös väärässä.

Vielä kun meillä on naapurin kanssa erilaiset perustukset, homma alkaa olla kohtuullisen merkillinen. Näyttäisi siltä, että molemmat rakentavat oman muurinsa omille tonteilleen. Kyllä sitten kestää mitä vaan.

Niin tai näin, meidän muurimme rakentaminen alkoi eilen. Pieniä haasteita tuli siitä, että antura oli liian lyhyt, joten sitä piti jatkaa. Muuten muuri olisi ollut tyhjän päällä.

IMG_0261

Muuri rekennetaan 150mm leca -harkosta ja harjateräksestä ja se tulee peittämään koko varastomme takaosan. Melko iso rakennelma siis. Tarkalleen 740cm leveä ja korkeimmillaan 400cm.

IMG_0259

Nyt kun muuri alkaa hahmottumaan, tulee mieleen, että olisiko sen voinut tehdä järkevämmin? Todennäköisesti olisi. En kyllä tiedä miten.

IMG_0263

Muuri tulee olemaan pari senttiä irti meidän varastomme seinästä ja se sidotaan kiinni seinään pitkän naulan näköisillä harkkositeillä. Muurin pääliosa pitää vielä pellittää, joten siitäkin tulee mukavasti lisäkustannuksia. Ihanan kallista ja elämä on.

Kuvat: Antti Kontula

Kommentoi