Talo Kaaos

BLOGIT | Talo Kaaos

Ravintolapäivä 21.5.

Ravintolapäivä on saanut alkunsa Suomessa toukokuussa 2011, silloin kuka tahansa voi perustaa ravintolan tai kahvilan haluamaansa paikkaan. Sitä on vietetty neljä kertaa vuodessa ja kevään ravintolapäivä on perinteisesti ollut toukokuussa.

Tänä vuonna 21.5. ympäri maailmaa, 31 maassa, perustettiin päiväksi 2211 ravintolaa. Eniten pop-up ravintoloita oli Helsingissä (475 kappaletta) ja Pietarissa (141). Turku oli hienosti sijalla 5 ja täällä oli lauantaina 71 ravintolaa.

Mekin kannoimme kortemme kekoon kokkikaverini Rasmuksen kanssa ja perustimme ihanaan Portsaan Ravintola Katastrofin. Päivä oli huikea: kohtasimme mahdottoman ja ylitimme itsemme ja onnistuimme valmistamaan syömäkelpoista, kuulemma oikein hyvääkin, naposteltavaa.

DSC_0775

 

Menussamme oli itse pyydetystä (onhan se kalatiskiltäkin pyydetty…) hauesta valmistettua cheviceä, kuppikakkuja ja hätävaraksi hankittuja nachoja ja salsaa, ja tietysti kattava juomavalikoima.

DSC_0757

Chevicessä kala kypsytetään sitruunan tai limen mehussa. Lisäksi oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Meillä annos tarjoiltiin kirsikkatomaattien ja avocadon kanssa.
Chevicessä kala kypsytetään sitruunan tai limen mehussa. Lisäksi oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Meillä annos tarjoiltiin kirsikkatomaattien ja avocadon kanssa.

Sää suosi, asiakkaita ja ystäviä riitti hyvin koko päiväksi ja kivaa oli.

DSC_0754

DSC_0784

DSC_0758

 

Sattuneesta syystä en itse ehtinyt katsastaa kaupungin muita pop-up ravintoloita. Kävikö joku lukijoista kiertelemässä ja millaisia olivat parhaat paikat? Vai olitko itsekin ravintoloitsijana?

 

kuppikakutPs: Kuppikakkujen ohjetta kyseli useampikin eikä tainnut uskoa kun kerroin että pohjat olivat IKEAn lisää vain vesi-valmisjauheesta, äärettömän helppoa ja nopeaa, edes katastrofikokki ei voi tyriä. Kuorrutteessa oli kermavaahtoa, sokeria ja maustettua Viola-tuorejuustoa (sitruunaisissa sitruunan makuista ja suklaaversiossa suklaan makuista), sitruunakuppikakkujen kuorrute oli värjätty nestemäisellä elintarvikevärillä pinkiksi, koristeena pallononparelleja ja tummaa suklaata.

 

 

Pps: Iso kiitos Rauhankadun naapurustolle ja erityiskiitos isosta avusta keittiössä ja kuvauksessa ihanalle Veeralle!

 

Kuvat: Mia S ja Veera S

Yksi vastaus artikkeliin “Ravintolapäivä 21.5.”

  1. Anniina V blog

    Harmittaa niin, ettei keretty käymään! Kuntovitonen osui just samaan päivään ja kaveriperhe tuli vielä suoraan siitä yökyläilemään meille. Toivottavasti järkkäätte vielä uusiksikin! 🙂


Kommentoi