Talo Kaaos

BLOGIT | Talo Kaaos

Kierrätystä

Pakko myöntää että olen aiemmin, varsinkin taloyhtiöissä asuessa (kun ei ole suoraan tarvinnut itse huolehtia roskisten tyhjennyksistä ja miettiä paljonko yksi tyhjennys maksaa), ollut aika laiska kierrättäjä.

Omakotitaloon muuttaessamme meillä alkuun kävi roska-auto kerran viikossa. Aika pian, kun aloimme kierrättämään paperin ja pahvit tarkemmin, tyhjennysvälin sai vaihtaa joka toiseen viikkoon. Tällä viikolla juuri laitoin jätehuoltofirmaan sähköpostia että enää tarvitsemme heidän palvelujaan vain kerran kuukaudessa. Olemme nimittäin alkaneet paperien, pahvien, lasin ja metallin lisäksi kierrättää myös muovin. Turun seudullakin on jo useampi muovinkierrätyspiste, mahtavaa! Ihan kaikkea muovia ei voi keräyspisteeseen viedä mutta hyvin paljon, lisää tietoa asiasta löytyy esimerkiksi täältä.

DSC_0939

 

Aiemmin kierrätettävät jutut oli sekalaisissa muovi- ja paperikasseissa keittiön tason alla ja näyttivät epämääräisiltä, eikä perheen nuoriso-osasto ehkä osannut ihan aina laittaa roskiaan oikeaan paikkaan. Avuksi haimme IKEAn Sortera-astiat joihin on helppo lajitella jätteet ja jotka on kätevä ottaa mukaan kierrätyspisteelle. Ja näyttäähän ne siistimmiltä kuin vanha ratkaisu.

DSC_0935

 

Kierrätyksestä puheenollen, tämän viikon lauantaina 27.8. vietetään taas Siivouspäivää. Pop-up-kirpputoreja noussee ympäri kaupunkia ja perinteisesti ainakin Kupittaan puistossa on ollut paljon myyjiä. Meidän perhekin suuntaa sinne myymään kaappien raivauksesta ylijäänyttä tavaraa, säävarauksella.

Loppuun vielä behind the scenes-kuva. Koitapa kuvata roskiksia kun yksi pikkukierrättäjä haluaa välttämättä kuvaan lelulaatikko päässään.

DSC_0934

 

Kuvat: Mia S

2 vastausta artikkeliin “Kierrätystä”

  1. Merja

    Hieno juttu👌 Ja onpa hyvännäköinen lajittelulaatikosto👏Wau!! Ja Pikkukierrättäjälle ISO Hali🤗


Kommentoi