Talo Kaaos

BLOGIT | Talo Kaaos

Ajatuksia vuosi kylpyhuoneremontin jälkeen

Ensimmäinen isompi remonttikohde Talo Kaaoksessa oli kellarikerroksen kylpyhuone. Laattoja oli halkeillut, tilassa oli hoidettu myös pyykinpesu jonka me siirsimme toisaalle eikä vesieristyksiä ollut käytännössä lainkaan. Kylppäri on L:n muotoinen ja neliöitä siellä on vähän yli 7.

DSC_0375

Suihku ja saunan ovi oikealla.
Suihku ja saunan ovi oikealla.

Aika paljon pelotti mitä laattojen alta purkaessa löytyy mutta ei löytynyt oikeastaan muuta yllättävää kuin hyvin säilynyt ja kuiva rekkajuliste. Hoidimme itse (=mies hoiti) purkuhommat, siivoilut, osan vedeneristyksistä, lattian piikkaamisen, kylpyammeen kokoamisen ja ”asentamisen” ja muita pikkuhommia. Ammattilaiset kävivät vesieristämässä, laatoittamassa ja tekemässä sähkö- ja putkityöt.

Nyt kun kylpyhuone on ollut reilun vuoden käytössä on hyvä aika miettiä mitä olisi voinut tehdä toisin ja mihin ratkaisuihin olemme olleet tyytyväisiä.

Ennen kuvia ei valitettavasti tullut otettua ja remontin keskeltäkin löytyy vain muutama kännykkäräpsy.

Kylpyhuone purettuna.
Kylpyhuone purettuna.

 Plussat

 • Kylpyamme! Olen aina haaveillut kylpyammeesta ja entiseen kodinhoitotilaan laitoimme sellaisen. Vettä ehkä kuluu jonkun verran enemmän kuin pelkkien suihkujen kanssa kuluisi mutta pienten lasten kanssa se on kätevä ja itselle ihana. Voiko olla parempaa kun maata lämpimässä kylvyssä, lukea hyvää kirjaa ja juoda kylmää Baileysia?
 • Vihreät tehosteseinät. Arvoimme pitkään seinälaattojen valinnassa että laittaako vain  varmaa (ja tylsää) valkoista ja harmaata vaiko jotain räväkämpää päätyseiniin. Värikkäät seinät oli oikea ratkaisu, emme ole kyllästyneet niihin heti niin kuin pelotti vaan itse ainakin tykkään niistä vain enemmän ja enemmän.
 • Suihkupäät. Olisin ehdottomasti halunnut kattosuihkut mutta matalan huonekorkeuden vuoksi ei ollut mahdollista sellaisia laittaa. Vähän ”luksusta” tulee kuitenkin Aroma Sense-suihkupäistä joihin saa hyväntuoksuisia c-vitamiinipatruunoita. Ostimme nämä ensisijaisesti siksi että ne säästävät vettä, meillä kun asuu kolme teiniä jotka viihtyisivät suihkussa kevyesti tunnin, mutta säästöä on tullut myös atoopikkolasten rasvoissa, c-vitamiini suihkuvedessä on pitänyt ihot talvellakin pehmeinä ja ihottumat lähes kokonaan poissa. (Sen kattosuihkun saan toivottavasti vaiheessa olevaan keskikerroksen pieneen kylpyhuoneeseen.)
 • Lattialämmitys. Nykyään tietenkin aivan itsestäänselvyys mutta 90-luvun alun edellisessä remontissa sellaista ei ollut laitettu.
 • Saunan Kiuas. Harvian kivikasasta on tullut oikein hyvät löylyt.
Hakuna matata, kylpyammetta mä oon aaaaina halunnut
Hakuna matata, kylpyammetta mä oon aaaaina halunnut!
Suihkupäässä on hyväntuoksuinen c-vitamiinipatruuna. Oma lempituoksuni on raikas sitruuna.
Suihkupäässä on hyväntuoksuinen c-vitamiinipatruuna. Oma lempituoksuni on raikas sitruuna.
Kiuasta enempää ei saunasta vielä kehtaa näyttää.
Kiuasta enempää ei saunasta vielä kehtaa näyttää.

 Miinukset

 • Vaaleanharmaa lattialaatta ja vaaleat saumat. Näyttää aina heti pesunkin jälkeen likaiselta, nyt valitsisin tummemman lattialaatan ja varsinkin saumat.
 • Pienissä erissä tekeminen. Jätettiin varsinaisen rempan yhteydessä saunan paneelit ja lauteet uusimatta, samoin kylpyhuoneen puoleltakin katto ja valaistus. Ja uusimista ne odottaa yhä. Ehkä olisi vaan pitänyt laittaa kaikki samalla kertaa kuntoon. Saunaa olisi nyt suunnitelmissa kunnostaa kesällä.
 • Säilytystilat. Pesuaineille, kylpyleluille ja kaikelle muulle tarpeelliselle ei ole mitään järkevää paikkaa vaan ovat milloin missäkin hökötyksissä. Olisi pitänyt alunperin jo suunnitella missä olisivat kätevästi mutta poissa silmistä.
Tummempi lattia olisi kiva, saumoja saisi hinkata päivittäin hammasharjalla jos haluaisi niiden olevan siistit
Tummempi lattia olisi kiva, saumoja saisi hinkata päivittäin hammasharjalla jos haluaisi niiden olevan siistit.
Kylpyleluja Ikean tilaihmeessä... Ehkä näitäkin pitäisi konmarittaa.
Kylpyleluja Ikean tilaihmeessä… Ehkä näitäkin pitäisi konmarittaa.

Viikonlopun Rakenna&Sisusta-messukäynti jäi omalta osalta sairastumisen vuoksi valitettavan lyhyeksi, muutama idea ja esite sentään tarttui mukaan, saunasuunnitelmatkin selkiytyi. Hienot messut oli taas tälläkin kertaa!

Loppuviikosta sovimme myös putkiremontista joka ei loppujen lopuksi olekaan niin pelottava kuin maineensa, keväällä tapahtuu ja siitä sitten lisää kun on ajankohtaista.

 

Kuvat: Mia Seppälä

 

Yksi vastaus artikkeliin “Ajatuksia vuosi kylpyhuoneremontin jälkeen”

 1. Merja

  Mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa, hyviä huomioita, varteenotettavia vinkkejä!


Kommentoi