Sisusta

SISUSTA | Turun Sanomat |

Helsingin antiikkimessuilla näkyy suomalainen design ja taide

Messukeskuksen Antiikki-tapahtumassa 13.–17.9. nousevat tällä kertaa kotimainen design ja taide.

Anita Antik -liike Oulusta esittelee messuilla n. 50 esinettä sisältävän kokoelman Olhavan lasitehtaan tuotantoa mahapulloista ikkunalasiin ja apteekkipulloista Venäjän keisarivaakunan koristamiin taskumatteihin. Wanha Tammitorin osastolla nähdään tänä vuonna 1930–50-lukujen kotimaisia klassikoita muun muassa Carl Gustaf Hiort af Ornäsilta ja Alvar Aallolta. Erikoisuutena myynnissä on Märta Blomstedtin suunnittelema nojatuoliharvinaisuus.

Messuilla on myös turkulaisen VintagEija’s liikkeen vintage-vaatteita, -asusteita ja kodintekstiilejä sekä sodanjälkeiseen suomalaiseen museoluokan taiteeseen erikoistuneen Taidekauppa P. Grahnin valikoimaa.

Antiikki-tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9. samaan aikaan huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitaren, äänen- ja kuvantoistolaitteiden HighEnd Helsingin, lifestyle-tuotteiden myyjien ja ostajien ammattitapahtuma Forman ja Helsinki Design Weekin tilasuunnittelun ja projektisisustamisen ammattitapahtuma Showroomin kanssa.

Kommentoi