Rakenna

RAKENNA | Turun Sanomat |

Ympäristömerkitty rakentaminen lisääntyy

Kaksi vuotta sitten Suomessa ei ollut yhtään Joutsenmerkittyä taloa tai päiväkotia. Nyt on, ja lisää rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla.

Suomessa on vireillä lukuisia Joutsenmerkki-rakennushankkeita. Esimerkiksi Merikratokselle Kaarinaan rakennetaan Joutsenmerkkiä tavoittelevaa pienryhmäkotia, joka valmistuu loppuvuodesta 2017.

Kaarinaan ja Tampereelle on nousemassa Joutsenmerkityt omakotitalot ja Lokalahdelle rakennetaan vapaa-ajanasuntoa. Vantaan Hakunilaan valmistuu ympäristöystävällinen kerrostalo keväällä 2018.

Järvenpäästä löytyy Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty kerrostalo. Hyvinkäälle valmistui elokuussa Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti.

Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki voidaan myöntää pientaloille, kerrostaloille, koulu- ja päiväkotirakennuksille, kesämökeille tai vapaa-ajan asunnoille sekä asuintaloiksi luokiteltaville palvelutaloille.

Joutsenmerkki julkistaa loppuvuodesta myös kriteerit korjausrakentamiselle. Tavoitteena on laadukas uudisrakentaminen ja korjausrakentaminen.

Lue lisää aiheesta: Joutsenmerkitty talo nousee Kaarinaan, mökki Lokalahdelle.

Kommentoi