Rakenna

RAKENNA | Turun Sanomat |

Nuohoojat ja pelastusala varoittavat turhista horminkorjauksista

Kalliita horminkorjauksia myydään kiinteistöjen omistajille epäilyttävin keinoin, varoittavat Nuohousalan Keskusliitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Järjestöt kehottavat suhtautumaan varauksella nopeasti tehtyihin tarkastuksiin, joiden päätteeksi tarjotaan korjauspalvelua.

Tulisija- ja savupiippuyhdistys TSY ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK järjestävät yhdessä koulutustilaisuuden tulisija- ja savuhormiasentajille sekä laitteiden myyjille.
– Koulutukseen osallistuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yrityksellä olisi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön antama valtuutus tai pätevyys tehdä hormitarkastuksia tai tarjota korjauspalveluita, SPEKin turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino painottaa.

Hormien kunnossapidolla ja havaittujen vaurioiden korjaamisella ehkäistään tulipaloja. Korjaustarve kannattaa antaa arvioitavaksi alueen nuohoojalle, ja tarjous mahdollisesta korjauksesta on hyvä pyytää useammalta urakoitsijalta.
– Nuohoojan tekemällä tarkastuksella pyritään siis siihen, että tulisijat ja hormit korjataan vain, jos tarkastuksessa havaitaan korjattavia vikoja, sanoo Nuohousalan Keskusliiton toimitusjohtaja Juhani Jyrkiäinen.

Kommentoi