Rakenna

RAKENNA | Turun Sanomat |

Kysely: Lämmitysremonttia viivyttää kokemus kalleudesta

59 prosenttia omakotiasukkaista aikoo teettää lähivuosina lämmitysremontin, kertoo kysely. Remontin kalleus oli suurin yksittäinen syy, miksi sitä ei ole vielä tehty.

Vain viidennes vastaajista kertoi uudistaneensa lämmönjaon täydellisesti viimeisten 20 vuoden aikana. Lähes puolella vastaajista (47 %) on alkuperäinen lämmönlähde talossaan.

Ensisijaisesti (43 %) remonttia suunnittelevat haluavat vaihtaa tai korjata lämmönlähteen. Viidennes kertoo remontoivansa koko lämmitysjärjestelmän.

66 prosenttia vastanneista pitää vesikiertoista lämmönjakoa, joko pattereita tai lattialämmitystä, toivottavimpana lämmönjakotapana talossaan. 

Tärkein syy lämmitysremontin teettämiseen on liikaa energiaa vievä ja kalliiksi tuleva vanha järjestelmä (46 %). Lähes kolmasosa vastaajista pelkää, että vanha järjestelmä voi rikkoutua ja aiheuttaa vesivahingon. Neljännes vastaajista mainitsee syyksi sen, ettei nykyinen järjestelmä toimi niin hyvin kuin sen pitäisi. 

Remontin teettäneistä 91 prosenttia oli tyytyväisiä tehtyyn lämmitysremonttiin. Vain 14 prosenttia vastaajista on kiinnostunut ammattilaisen tekemästä maksullisesta lämmitysjärjestelmän vuosihuollosta.

Uponor toteutti lämmitysremonttitutkimuksen omakotitaloasukkaille syyskuussa 2017 Rakentaja.fi:ssä.

Yksi vastaus artikkeliin “Kysely: Lämmitysremonttia viivyttää kokemus kalleudesta”

  1. HarFåttÅtminstoneTvåGånger

    Suora sähkölämmitys aiheuttaa harvemmin vesivahinkoja kuin vesikiertoinen lämmitys.


Kommentoi