Puutarha

PUUTARHA | Turun Sanomat |

Ehdota uusia nimikkokasveja Turun kaupunginosille

Turun nimikkokasviprojekti on saamassa jatkoa kahden vuoden tauon jälkeen.

Suurin osa Turun kaupunginosista sai omat nimikkokasvinsa Kulttuuripääkaupunkivuoden jatkohankkeena. Nyt on alkanut uusi kierros niille kaupunginosille, jotka silloin jäivät ilman omia kasveja. Listaa täydennetään tällä kertaa Kastun, Katariinanlaakson, Kohmon, Korppolaismäen, Lausteen, Pernon, Pihlajaniemen, Puistomäen ja Saramäen alueilla.

Näiden kaupunginosien asukkaat voivat nyt ehdottaa omalle alueelleen kasveja, jotka ovat sille tunnusomaisia tai tuntuvat muuten tunnuskasviksi sopivilta. Kasveja ehdotetaan kolmenlaisia: puu, pensas ja perenna. Viimeinen päivä ehdotuksien jättämiseksi on 30. kesäkuuta.

Ehdotuksia voi tehdä kesäkuun loppuun saakka sekä paikallisille yhdistyksille että suoraan Turkuseuraan tai Turun Pientalojen keskusjärjestölle. Ensisijainen ehdotusten toimittamispaikka on oman alueen asukasyhdistys. Yhteystiedot ja ohjeet löytyvät esimerkiksi Turkuseuran verkkosivuilta (Ajankohtaista-osion alla).

Turun kaupunginosien ja asuinalueiden nimikkokasveista koottua vihkosta on saatavilla Turkuseuran Förituvasta ja TPK:n toimistolta. Lopuille listalta puuttuvista alueista pyritään saamaan nimikkokasvit ensi vuonna.

Turun kaupunginosien nimikkokasvit -hankkeen toisen hankeosan järjestävät Turkuseura, Turun Pientalojen Keskusjärjestö ja Turun kaupunki yhteistyössä kaupunginosaseurojen ja omakotiyhdistysten kanssa.

Kommentoi