Lempipaikalla

BLOGIT | Lempipaikalla

Mariskoolin ainoa oikea käyttötapa

Mariskoolit jakavat mielipiteitä. Toiset rakastavat, toiset vihaavat. Me olemme saaneet muutaman Mariskoolin lahjana, ja minun suhtautuminen onkin niihin lempeän neutraali.

Ajattelin kuitenkin, että jos jollain on vielä angstia niitä kohtaan, niin minulla on vinkki, kuinka niistä saa siedettävempiä. Älä siis suotta heitä lahjaskoolejasi kirpparille, vaan hyötykäytä epähaluttu joulu-, ylioppilas- tai viiskymppislahjaksi saamasi Mariskoolisi!

Oikeastaan, jos tarkkoja ollaan, tämä on Mariskoolien ainoa oikea käyttötapa.

©lempipaikalla_mariskoolit-10 ©lempipaikalla_mariskoolit-13 ©lempipaikalla_mariskoolit-17

– Ne pitää tunkea täyteen suklaakarkkeja! Toimii! Kukaan ei voi vastustaa Mariskoolia, mikä on täynnä suklaata. Testattu on.

Iittalalle ja Marimekolle terkut: saa käytää, mut ei ol pakko hei.

Kuvat: Laura ”Skooli” Satamo

2 vastausta artikkeliin “Mariskoolin ainoa oikea käyttötapa”

 1. Martta

  Pilkun jälkeen käytetty relatiivipronomini ”mikä” viittaa koko edeltävään lauseeseen, vaikka ilmeisesti halutaan viitata vain edeltävään sanaan, Mariskooliin. Silloin käytetään ”joka” -relatiivipronominia. Koska relatiivipronomineja on suomenkielessä vain nämä kaksi, nämä pitäisi osata vaikka silmät kiinni.
  Ymmärtääkseni Mariskoolit ovat kovin haluttuja keräily- ja käyttöesineitä ja siksipä niistä valmistetaan myös kopioita. Mariskooli on itsekin kopio alunperin keski-eurooppalaisesta 1800-luvun käyttölasista.
  Meille keräilijöille on toki ilo, että jotkut kiikuttavat lasipyttynsä kirppikselle ostettaviksi pilkkahintaan.


  • Laura Satamo

   Hei Martta! Hienoa, että olet löytänyt blogini pariin! Todella mukavaa saada hyvässä hengessä kirjoitettuja ja rakentavia kommentteja, erityisesti kaltaisiltasi asiantuntijoilta – niin keräilyesineiden kuin äidinkielenkin saralla. Iloista keräilyharrastusta ja oikein lämpöistä joulun odotusta sinulle, Martta!


Kommentoi