Lempipaikalla

BLOGIT | Lempipaikalla

Kupittaan siirtolapuutarhan lumoissa

Kävimme koko perheen voimin sunnuntaikävelyllä Kupittaan siirtolapuutarhan avoimissa ovissa. Leppoisa sunnuntaikävely sadunomaisilla poluilla sai koko perheen rakastumaan siirtolapuutarhaan. Monissa pihoissa oli vuokralaiset itse paikalla. Iloisesti vilkuttelevat puutarhurit kutsuivat kurkkimaan somiiin mökkeihinsä ja upeisiin pihoihinsa.

Hurmaava Kupittaan siirtolapuutarha sai minut ja mieheni haaveilemaan omasta tilkusta. Minulla oli jo vahva visio mökistä ja miehellä pihan sijainnista siirtolapuutarhassa. Olisi ihana päästä kaupungin hälinää pakoon omalle pienelle, vehreälle, kukkivalle tilukselle, ja silti olla aivan keskustassa. Polkupyörät vaan alle ja nokka kohti vanhojen omenapuiden koristamaa satumaailmaa.

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-3

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-1

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-5

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-6

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-18

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-7

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-9

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-10

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-14

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-15

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-16

©lempipaikalla_siirtolapuutarha-22

Siirtolapuutarhalaiset kertoivat huolestuttavia uutisia paikasta: Kupittaan siirtolapuutarhaa on suunniteltu siirrettäväksi muualle tai jopa lakkauttettavaksi. Vuonna 1934 perustetun siirtolapuutarhan kohtalo on vielä auki, mutta rahapulassa oleva Turun kaupunki harkitsee tonttimaan muuttamista tuottavampaan käyttöön. Kaupunki havittelee tilan käyttöönottamista suurempien vuokra- tai myyntitulojen toivossa.

Suunnitelma kuulostaa surulliselta, ja voin vain kuvitella miltä suurella rakkaudella siirtolapuutarhan pihoja pitäneistä vuokralaisista moinen uhka tuntuu. Toivottavasti kaupunki keksii muun ratkaisun rahapulansa tasoittamiseksi ja Kupittaan 80-vuotias siirtolapuutarha saisi jatkaa paikallaan. Siirtolapuutarha on oiva mahdollisuus päästä nauttimaan mökki- ja huvilatunnelmasta pienemmälläkin rahallisella panostuksella. Mainion sijaintinsa puolesta sinne pääsy käy vaivattomasti autottakin.

Toiseksi viimeisessä kuvassa kurkkii ilmeisesti pikkuvarpunen. – Sekään ei haluaisi muuttaa pois pesästään.

Seuraavat siirtolapuutarhan avoimet ovet järjestetään 20.07.2014 Peltolan siirtolapuutarhassa.

Kuvat: Laura ja Jere Satamo

Lempipaikalla-blogi lomailee loppukuun. Nähdään taas elokuussa!

Kommentoi