Lempipaikalla

BLOGIT | Lempipaikalla

Kotiesittely: Eloisa puutalokoti Martissa


Ensimmäisessä postauksessani lupasin kurkistuksia persoonallisiin ja inspiroiviin koteihin. Martissa sijaitsevan kolmihenkisen perheen viehättävä koti on maukas sekoitus upeita värejä, oivaltavia sisustusratkaisuja, ja kodin mieleenpainuvimpia piirteitä ovatkin vanhat sukulaisten vinteiltä ja kellareista tehdyt huonekalulöydöt.
Muutaman kerran vanhemmat ovat meinanneet ostaa haluamansa huonekalun kirpputorilta tai antiikkiliikkeestä, mutta kurkistus isovanhempien varastoihin onkin tarjonnut juuri halutun huonekalun, eikä kalaan ole tarvinnut lähteä merta edemmäs.

Keittiön avohyllyt ja esillä olevat työvälineent ovat kodikkaita, ja kaikesta huomaakin, että perhe tykkää kokkailusta. Jopa perheen nelivuotias osallistuu mielellään ruoanlaittoon, ja makuja haetaan ympäri maailmaa. Keittiön läheisyydessä oleva olohuone ruokapöytineen mahdollistaa kokkien ja vieraiden seurustelun.

Kulinaristien keittiössä kaikki on käden ulottuvilla
Kulinaristien keittiössä kaikki on käden ulottuvilla.

Matkustelua rakastava perhe löysi ruokailupöytänsä Espanjan reissultaan, josta se matkasi nopean harkinnan jälkeen koti-Suomeen. Ruokaluryhmän tuolit haettiin Rauman kirpputorilta ja itsetehdyn tv-tason alla olevat puulaatikot ovat Hangon räjähdetehtaan varastoista haalittuja. Raakapuulaatikot on hiottu, petsattu ja ne on viimeistelty antiikkivahalla, jolloin niistä on saatu sisustukseen sopivan väriset.

Yläkerrassa on vanhempien makuuhuone sekä lapsen huone. Pienessä työnurkkauksessa Singerin ompelukoneen pöytätaso on muuntunut kekseliäästi työpöydäksi. Vanhempien makuuhuoneen läheisyydessä sijaitsevassa lastenhuoneessa lelujen säilytyksessä on käytetty hauskasti vanhoja matkalaukkuja.

Kartellin FLY-valaisin, sekä nahkasohva ovat arkailemattoman punaiset kumppanit.

Yläkerran lastenhuone ja näkymä makuuhuoneeseen.
Lelujen säilöjät pinossa.
Makuuhuoneen yhteydessä oleva työnurkkaus.

Hienoa, miten perhe on uskaltanut käyttää rohkeitakin värejä, vaikka viime aikoina sisustuksissa valtaa ovat ottaneet mustavalkoiset ja minimalistiset tyylit. Virkistävää!

Kuvat: Laura Satamo.

Kommentoi