Lempipaikalla

BLOGIT | Lempipaikalla

Kahvilatunnelmaa kotiin

©lempipaikalla_kahvihylly-16

Uutta keittiötä suunnitellessamme pientä lisähaastetta aiheutti keittiön toinen ikkuna. Yläkaappeja ei voinut suunnitella laitettavaksi koko seinän leveydeltä, sillä viimeinen kaappi olisi tullut puoliksi ikkunan eteen. Alusta asti suunnittelussa mukana ollut Orikedon keittiötukun keittiömyyjä ehdotti, että teettäisimme muutaman avohyllyn kyseiseen väliin – tietysti samasta materiaalista, mistä pöytätasommekin tehtiin – ja näin hukkatilaa ei jäisi. Lisäksi se toisi kodikkaan yksityiskohdan keittiöön ja mahdollistaisi ovellisia kaappeja enemmän sisustuksellista kikkailua.

Hyllyt olivat vuoden päivät läjässä varastossa, kunnes viimein saimme aikaiseksi asentaa ne paikoilleen. Meillä ei ole juurikaan koriste-esineitä vain koristeen vuoksi esillä, vaan kaikilla esineillä pitää olla käyttötarkoitus. Siksi näillekään hyllyille ei haluttu laittaa mitään ilman syytä pönöttämään, ja aloinkin pohtimaan käytännöllistä, mutta somaa asetelmaa hyllyyn.

Rakastan kahvia ja tykkään fiilistellä hyvällä kahvilla. Olen usein ihastellut kahviloiden puolihuolimattomia kuppikasoja ja olen mieltynyt erikoiskahvikuppien ulkonäköön. Nakkelin koemielessä omia kahvikuppejamme hyllyyn, ja teeman mukaisesti myös espressopannu, suodatinpussit ja muutama vanha kahvipurkki aseteltiin hyllylle. Hylly ristittiin kahvihyllyksi ja sen asetelma onkin pysynyt lähes muuttumattomana siitä lähtien. Iittalan piippuleimalla varustettu perintöteepannu nostettiin vastikään mahdollisimman korkealle ylös turvaan perheen pienimmältä, ja sinne se saikin jäädä asumaan, vaikka kahviteemasta vähän poikkeaakin.

©lempipaikalla_kahvihylly-19©lempipaikalla_kahvihylly-15©lempipaikalla_kahvihylly-25 ©lempipaikalla_kahvihylly-16©lempipaikalla_kahvihylly-14 ©lempipaikalla_kahvihylly-17 ©lempipaikalla_kahvihylly-23

Myös ennen keittiöremonttia valitsemamme maitokahvinen seinän väri tukee kahvista lopputulosta, vaikka väriä valitessamme ei ollut tietoakaan tulevasta kahvihyllystä. Kokonaisuudesta tulikin aika mokkaisa, ja ajatuksissani ollut kodikas ja vähän kahvilamainen tunnelma välittyy mielestäni aika hyvin. – Vai mitäs tykkäätte?

Kuvat: Laura Satamo

2 vastausta artikkeliin “Kahvilatunnelmaa kotiin”

 1. Tiltu Nurminen

  Heti alkaa tehdä mieli kahvia! 🙂
  Erittäin kaunis yksityiskohta kodissanne, kahvitarvikkeet sopivat muutenkin avohyllylle kun niitä tarvitaan päivittäin, tai montakin kertaa päivässä.
  Tila on myös hauskasti jäsennelty – joskus puusepältä tilatut mittatilaushyllyköt tuovat juuri sen optimaalisen ratkaisun muuten hankalasti toteutettavaan tilaan. Ikkunat saattavat myös olla alempana kuin normaali työtason korkeus ja tässä on näköjään sekin asia ratkaistu luontevasti.


  • Laura Satamo

   Kiitos! Joo, tuo tason laittaminen ikkunan eteen oli myös keittiömyyjän idea! Se onkin ollut ihan todella kiva – mä kun tykkään leipoa tuolla tasolla ja samalla katsella ikkunasta ulos. Lisäksi leveälle ikkunalaudalle mahtuu keittiöpurkkeja, joissa on jauhoja ja muita leivontajuttuja käden ulottuvilla.

   Näistäkin jutuista huomaa, että on hyvä, notta joku ammattilainen suunnittelee. Itse ei aina tule hoksatuksi tuollaisia ratkaisuja. Ja juuri ne ovatkin olleet meidän lempijuttuja kotona!


Kommentoi