Lempipaikalla

BLOGIT | Lempipaikalla

Jee jouluvaloaikaa!

©lempipaikalla_jouluvalot-12

©lempipaikalla_jouluvalot-16

Jee, vihdoin jouluvaloaika! Vai pitäisikö sanoa ennemmin talvivaloaika, ettei tämä nostattaisi joidenkin ihmisten karvoja pystyyn.

Minä rakastan joulua. Kaikkea sitä hässäkkää, leivontaa, paketointia ja askartelua. Minulle ei ole koskaan ollut mikään ongelma, vaikka jo heti marraskuun alussa kaupat pursuilevat joulukoristeita. Ehdinkin jo käydä ihailemassa Stockmannin valtavalla jouluosastolla kimaltelevia palloja ja rönsyileviä koristuksia. En tiedä, mikä joulussa tai siinä, että ”joulukausi alkaa joka vuosi aiemmin ja aiemmin”, kuten monesti väitetään, niin monia ärsyttää, mutta minä tykkään fiilistellä talvea ja joulua jo hyvissä ajoin.

Heti kun illat pimenevät, ja varsinkin, kun kelloja siirretään, tykkään laittaa ensimmäiset talvivalot esille. Ymmärrän, ettei kukaan jaksa katsoa vilkkuvia ja värikkäitä, niin sanottuja kebabvaloja, mutta minusta nämä tällaiset sievät valosarjat tuovat vain kivaa pilkettä pimeään aikaan.

©lempipaikalla_jouluvalot-10-2

Kun taas joulu on ohi ja uudenvuodenaattokin juhlittu, olen aika hätäinen poistamaan kaiken jouluun liittyvän kodista. Meillä ei joulukuusikaan saa ikinä olla sisällä loppiaiseen asti, vaan kuusi on pihalla viimeistään jo toinen päivä tammikuuta. Joulukoristeet heivataan siinä samassa vintille, mutta talvivalot saavat jäädä tammikuun loppuun saakka. Viimeistään helmikuun alussa meidän huushollissa alkaa kevät ja myös talvivalot pakataan varastoon.

Olin jo ehtinyt ripustaa parit valosarjat talviaikaan siirtymisen kanssa samaan aikaan, mutta nyt asensin vielä kolmannet. Olemme pärjänneet jo monta vuotta samoilla jouluvaloilla, mutta nyt niitä on alkanut itsekseen hajota joulujen välissä. Ostin yksien toimimattomien tilalle edellispäivänä Wiklundilta tuon suloisen pallosarjan, ja se pääsikin heti peilin reunalle koristamaan. Siinä ne nyt killuvat ja tuplaavat kauneutensa peilin kautta.

Kuvat: Laura Satamo

2 vastausta artikkeliin “Jee jouluvaloaikaa!”

 1. Lea Pullinen

  Hei, Laura!
  Ihastuin talvivaloihisi, kerrassaan hurmaavat ja tunnelmalliset valosarjat!
  Olen entinen turkulainen ja käyn joka päivä TS:n sivuilla fiilistelemässä. Kaipaan Turkua, Stockaa, Wikkeä, Kauppahallia jne. Nykyisellä asuinpaikallani ei hohdokkaita ostospaikkoja
  ole, mutta osaatko sanoa, löytyisikö esim. Prismasta sellainen valopallosarja, jonka olit
  Wiklundilta hankkinut? Aion jatkossakin seurata blogiasi; juuri tuon laista kauneutta tarvitsen elämääni ja vallitsevaan kaamokseen. KIITOS ja tunnelmallista joulunodotusta Sinulle!


Kommentoi