Lempipaikalla

BLOGIT | Lempipaikalla

Helppo valaisinvinkki

Olen jo kauan kaivannut keittiön sivutason päälle jotain lisävalaistusta. Taso on ikkunan edessä, joten päiväsaikaan se on täydellisesti valaistu luonnonvalolla, mutta iltaisin siinä ei oikein tahdo nähdä kunnolla. Varsinkin nyt iltojen pimennyttyä ja talven tehdessä tuloaan lisävalo on todella tarpeen.

©lempipaikalla_lamppu-14

Olin jo viittä vaillle soittamassa sähkömiestä asentamaan tason päälle kattopistokkeet valaisimia varten, mutta sitten muistin tämän postaukseni ihanasta oululaisesta kodista, jossa hauska kattovalo – vai pitäisikö sanoa jalaton jalkalamppu – oltiin tehty valaisinjohdosta, kattokoukusta ja kuvusta. Marssin Clas Ohlsonille (mikä muuten on nykyään yksi lempparikaupoistani) ja sieltä löytyi iloiseksi yllätykseseni upeita kangaspäällisiä koristejohtoja!

Olohuonekin sai uuden valaisimien tekstiiljohdosta ja kuvusta – sen idean poiminkin suoraan oululaiskodista, kupuineen kaikkineen.

Johdoissa on siis ideana se, että ne saa laitettua suoraan seinäpistorasiaan, niissä on itsessään katkaisija ja niiden päässä on lampunkanta polttimolle. Kätevää! Aivan nerokas ratkaisu kaikille kotituunaajille. Johtoja on monissa eri väreissä ja näitä mustavalkoisia on kahta eri kuosia. Keittiössä on pienempikuvioinen siksakkuvio ja olohuoneessa ns. kukonaskelkuvio.

©lempipaikalla_lamppu-13

©lempipaikalla_lamppu-10

©lempipaikalla_lamppu-17

©lempipaikalla_lamppu-16

©lempipaikalla_lamppu-15

Aika kiva ja helppo ratkaisu, vai mitä?

Kuvat: Laura Satamo  

Kommentoi