Lempipaikalla

BLOGIT | Lempipaikalla

Avarasti kotona

©lempipaikalla_faltti-3

Viime viikolla ihastelin värikästä puutalokotia Martissa, tällä kertaa ollaan meillä, vähän mustavalkoisemmissa merkeissä. Koko asuntoa ei kuitenkaan päästä nuuskimaan nyt, makuuhuoneiden ollessa sisustusmuutosten kourissa, vaan kuviin pääsee olohuone ja keittiö.

Vielä edellispäivänä keittiössä vallitsi tätäkin valkoisempi ilme, mutta yllättäen ostamani vanhat mustat pinnatuolit muuttivat tyyliä kontrastisempaan ja mustavalkoisempaan suuntaan. Keväällä kotimme oli värikkäämpi, mutta viime syksynä mieleni muuttui ja aloin riisumaan kotia väreistä. Tuli tarve yksinkertaistaa sisustusta ja vähentää sen maalaisromanttisuutta. Tyynyt, viltit, taulukehykset ja koristeet vaihdettiin simppelimpiin, ja kun muutos oli tehty, olokin tuntui keveämmältä.

©lempipaikalla_faltti

Lapsuudenkodista saadut suvussa pitkään olleet kaappikello ja kulmahylly eivät edellisessä kodissa löytäneet koskaan paikkaansa. Tässä kodissa paikka löytyi heti.

©lempipaikalla_faltti-27<

©lempipaikalla_faltti-11
Isäni vanhat vinyylit tauluhyllyllä.

Olemme ostaneet tämän asunnon tuttaviltamme, ja ensimmäinen asia mihin asunnossa vieraillessamme ihastuimme, oli tilan avaruus. Aikaisemmin asuimme Portsassa, jossa olimme tottuneet kolmikerroksisuuteen ja 25-neliöisiin kerroksiin. Vaikka tuohon aikaan lapsen tulosta ei ollut tietoakaan, tiesimme, että tällaisessa yksikerroksisessa ja avarassa tilassa olisi helpompi toimia lapsenkin kanssa.
Harvoin keskusta-alueella törmää yksikerroksiseen puutalokolmioon, ja tässäkin asunnossa sen mahdollistaa kahden asunnon yhdistäminen. Asummekin siis kahdessa yksiössä, joiden keittiöistä on tehty makuuhuoneet ja toisesta olohuoneesta keittiö. Meillä on kaksi ulko-ovea, mikä hämmentääkin mukavasti aina uusia vierailijoita, postimiestä ja pitsalähettiä.

Toinen makuuhuoneistamme on ollut tähän asti pääosin työhuonekäytössä ja toinen meidän makuuhuonena. Lapsellamme ei ole vielä omaa huonetta, joten oleskelutiloissa on vanhempien tavaroiden lisäksi tietysti myös lapsen leluja ja kirjoja.
Lelut sulautuvat sisustukseen siinä missä muutkin kodin tavarat, kun niille on kaikille omat säilytysratkaisunsa. Kodin ilmeeseen sopivat laatikot ja pussukat kätkevät paljon leluja sisäänsä, ja lelut on helppo kerätä leikin päätteeksi omiin paikkoihinsa.

©lempipaikalla_faltti-16
Ikean hattulaatikot säilövät Duplot ja puupalikat.
©lempipaikalla_faltti-14
Muumipapalla ja Pinokkiolla oli riitaa kärrystä.
©lempipaikalla_faltti-13
Ukkini SOK Rovaniemi -perintölaatikko tavarakaaoksen hallitsijana.

Keittiö on minun lempipaikkani kodissamme. Keittiössä leivotaan, kehitellään uusia reseptejä, seurustellaan ja hoidetaan myös paperihommat. Varsinainen työhuone on oikeastaan vain mieheni käytössä, minä kun tykkään istua mielummin keittiössä läppäreineni ja muistioineni. Leveälle ikkunalaudalle mahtuu radio, muistivihko ja muut paperit, ja kaikki on ihan käden ulottuvilla – kahvia unohtamatta.
Saattaa tuntua blogikliseeltä, mutta minä todella tykkään kokkailla ja leipoa ystäville. Yhtenäisessä tilassa on helppo kestitä vieraita, vahtia lasta tai vaikkapa katsoa telkkaria kokkailun lomassa.

Leivontapöydäksi nimeämäni työtaso, ikkunalaudalla olevat lasipurkit, sekä kattilatelineestä roikkuvat keittiövälineet ovat käytännöllisiä ja kodikkaita ratkaisuja keittiöhäärääjälle. Emännänkaapin itse tehty korvike kokoaa keittiöpurkkeihin kätevästi ruoka-aineita pastoista siemeniin, ja kaikki on näkyvillä ja helposti saatavilla.

©lempipaikalla_faltti-17
Office.
©lempipaikalla_faltti-7
Emännänkaapin korvike. Lue lisää emännänkaapista kuvaa klikkaamalla!
©lempipaikalla_faltti-21
Kahvihylly.
©lempipaikalla_faltti
Leivontapöytä.
Yrtit lempipaikallaan.

Tarvitsisimme kipeästi yhden huoneen verran lisää tilaa, mutta muuten tykkäämme kodistamme. Rakastan asua keskustassa – aivan kaupungin sykkeessä – missä lenkkeilynähtävyyksiämme ovat jokiranta, Turun linna ja Suomen joutsen, ja missä kaikki palvelut ovat aivan kävelymatkan päässä.
Ainahan me siitä omakotitalosta, kodinhoitohuoneesta ja omasta pihasta haaveilemme, mutta taloyhtiön vehreä piha hiekkalaatikoineen sekä mukava pihayhteisö saa viihtymään ilmankin.

Kuvat: Laura Satamo.

11 vastausta artikkeliin “Avarasti kotona”

 1. Umpsit

  Mukava nähdä teidän kotia eri kuvakulmista! 🙂


 2. Wanda

  Onko tämä jokin hoksaamisharjoitus, kun en löytänyt sitä kaappikelloa?


  • Laura Satamo

   Hmm, onkohan tuollaiselle kellolle joku muu sana sitten, mutta kaappikellolla tarkoitan sitä siinä oikealla olevaa kelloa, mikä siinä sen kulmahyllyn vieressä pönöttää?


   • jo mummi-ikäinen

    Se on nimeltään seinäkello. Meillä on samantapainen 50-luvulta, vielä pelaa hyvin ja lyönnit kumisee komiasti.

    Onpa kivannäköistä ja avaraa, mitäpä meillä olisikaan ilman IKEAa ;))
    Kaikuuko teillä, kun ei ole tekstiilejä, siis mattoa tai verhoja?

    Ikkunat ja ikkunalaudat ovat kuin tehty apostolinmiekoille – tiedäthän ne viuhkamallisesti kasvavat viherkasvit…

    Vahingossa tänne klikkasin, mutta nyt kyllä odotan sisustusmuutosten valmistumista ja uusia kuvia.


    • Laura Satamo

     Kiva kun klikkailit! Ja kiitos!

     Mä olen jotenkin ajatellut, että seinäkello on vain sellainen perus seinäkello ja että kaappikello olisi kuvaavampi sana, kun tuossa tuo kaappiosio kerta on. Toki moni mieltää kaappikelloksi sen oikein omillaan seisovan ison kellon. Googlen kuvahaulla antaa kaappikellolle myös noita seinälle ripustettavia versioita ja taas seinäkellolla ihan vaan peruskelloja. Mutta poteidou potadou 😉 Ja mukavasti kumisee täälläkin – kuinka usein muuten joudutte vetämään kellon? Meillä pysähtyy n. viikon välein.

     Olohuone-keittiöakselilla on Ikeasta lipastot, divaani, sohva ja ”emännänkaapin” seinähyllyt. Sieltä on vaan niii-iin helppoa käydä ostamassa aina kun mieli muuttuu… 😉

     En ole edes tullut ajatelleeksi kaikumisasiaa vasta kuin nyt, mutta ei täällä taida kaikua!


 3. vuokkoe

  Kiitos hienoista kuvista!
  Kiva, että ihmiset käyttävät vanhoja ja aitoja tavaroita!!!
  Ne sopivat ihanasti moderniinkin kotiin.
  Anteeksi suorasanaisuuteni….: Itse en ikuna ole käynyt siellä ”ikeassa” (köyhän ei kannata ostaa halpaa ja kenenkään ei kannata kannattaa lapsi/orjatyövoimalla tehtyä… 🙁 ).
  Toivotan iki-ihanaa elämää ja puutalojen henkeä! I love you all!


 4. Tiina

  Hei! Mistä oot ostanut ihanat mustat pinnatuolit? Uutena vai käytettynä? Meillä on Tapiovaaran musta keinutuoli, siihen olisi kaverit haussa.


 5. Linda

  Hei! Mikä maalisävy teillä keittiön seinässä? Esim. leivontapöydän takana? Kivan lämmin sävy…:)


Kommentoi