Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

BLOGIT | Kerrostalokyttääjän muistiinpanot

Mistä on auktorisoitu isännöitsijä tehty?

Työkokemuksesta, isännöinnin koulutuksesta, projektinhallinnasta, säädösten osaamisesta…

Isännöintipäivillä Turussa viime viikolla julkistettiin uudenlainen isännöitsijöiden henkilökohtaisen osaamisen ja pätevyyden todentamisjärjestelmä. Jatkossa pätevyytensä osoittaneet isännöitsijät voivat käyttää nimikettä auktorisoitu isännöitsijä.

Auktorisoinnin haku aukeaa tämän vuoden lopussa, joten ensi vuoden aikana auktorisoidaan ensimmäiset isännöitsijät. ISA –auktorisointi säilyy edelleen isännöintiyritysten auktorisoinnin brandina – järjestelmät ovat rinnakkaisia ja täydentävät toisiaan. Toisessa auktorisoidaan isännöintiyrityksiä ja toisessa henkilöitä. Molempia auktorisointeja hallinnoi Isännöinnin auktorisointi ISA ry.

Auktorisoidulla isännöitsijällä on isännöinnin peruskoulutus sekä vähintään kolmen vuoden työkokemus. Hän on toteuttanut asiakasyrityksissään laajoja projekteja ja osoittanut sen auktorisointitoimikunnalle. Hän hallitsee alan säädökset ja juridiikan – tämä mitataan erillisellä kokeella.

Auktorisoitu isännöitsijä katsoo myös tulevaisuuteen – hän sitoutuu osaamisensa ylläpitämiseen ja jatkuvaan kouluttautumiseen. Hän sitoutuu hoitamaan asiakasyhtiöitään parhaalla mahdollisella tavalla eli noudattamaan isännöinnin eettisiä ohjeita.

Auktorisointi on herättänyt paljon keskustelua sekä mielipiteitä laidasta laitaan ja oikein hyvä näin. Isännöinnin osaamisesta ja pätevyydestä on hyvä käydä keskustelua – oli sitten itse auktorisoinnista mitä mieltä tahansa.

Kommentoi