Kaksi kerrosta valoa

BLOGIT | Kaksi kerrosta valoa

Viikonlopun valkoinen valo

Viikonloppuna luonnonvalo helli olohuonetta ja sai sen säihkymään entistäkin valkoisempana. Valo oli niin kirkas, että kuvatkin paloivat puhki, mutta jokin näissä valkoista valoa hohtavissa ikkunoissa viehättää kovasti.

Olohuoneemme on pysynyt edelleen hyvin pelkistettynä: valkoisia seiniä koristavat ainoastaan muutamat taulut ja huoneen keskeltä ruokapöytää vartioiva peuranpää. Verhojenkin hankkimista pohdimme pitkään, koska emme halunneet peittää kauniita vanhoja ikkunoita. Lopulta päädyimme onneksi hankkimaan ikkunoihin valkoiset pellavaverhot, sillä ne pehmentävät huoneen tunnelmaa huomattavasti.

Ruokapöytänä toimii vanha jatkettava klaffipöytä, joka löytyi aikoinaan nettihuutokaupasta. Pöytä hankittiin jo edelliseen asuntoon, mutta on päässyt oikeuksiinsa vasta uudessa kodissa, täyteen pituuteensa jatkettuna.

Iso ruokapöytä hallitsee huonetta ja on muutenkin meille tärkeä elementti, sen ääreen kokoonnutaan harva se ilta pienemmällä ja suuremmallakin porukalla syömään ja istumaan iltaa. Jos pitäisi valita kodista yksi itselleen tärkeä huonekalu, se saattaisi olla juuri tämä pöytä.
Pöydässä kohtaavat kaikki, mitä pidän sisustuksessa tärkeänä: se on kaunis ja käytännöllinen, ja sillä on oma tarinansa. Sen ympärille on luultavasti kokoonnuttu jo monissa muissakin kodeissa, jakamaan päivän tapahtumat, keskustelemaan syvällisimmät keskustelut ja nauttimaan hyvästä ruoasta tärkeimpien ihmisten läsnäollessa. Ja nyt sen äärelle kokoonnutaan meillä.

Olohuone on meillä vielä jatkuvassa muutoksessa, mutta omasta puolestani se saakin valmistua hiljalleen. Seiniä pääsee koristamaan varmasti vielä muutamakin taulu, sitten kun ne vain löytävät tiensä meille.
Sohvan koristetyynyt ovat kuin vaihtuva taidenäyttely, muuttuvat vuodenaikojen ja fiiliksen mukaan. Valkoinen puulattia etsii vielä täydellistä mattoa kaverikseen, tällä hetkellä se on haaveissa räiskyvän punainen ja itämainen, ensi viikolla ehkä jotain ihan muuta. Minulla ja asunnolla on pelkästään aikaa, odottaa, että juuri ne etsimämme tavarat löytävät meille, kotiin.

 

Kuvat: Juuli Kalliokoski.

Yksi vastaus artikkeliin “Viikonlopun valkoinen valo”

  1. Anna

    Ihanan valoisaa 🙂


Kommentoi